Nota informativa del Departament de Salut. (Per ampliar la imatge cliqueu a sobre)

Nota informativa del Departament de Salut. (Per ampliar la imatge cliqueu a sobre)

El Departament de Salut, que gestiona el CAP de la Garriga, ha confirmat en un comunicat que l’equipament obrirà dissabte. A la nota s’explica que ja s’ha analitzat l’insecte que s’havia detectat el passat 8 de juny a la planta soterrani 1 i que s’ha determinat que és un col·lèmbol i que no representa cap perill per la salut humana.

D’aquesta manera, segons la nota, s’evita la fumigació que s’havia anunciat quan en un primer moment es va identificar com una plaga de puces, situació que ja s’ha descartat definitivament.

Tots els usuaris que tenien cita ja han estat avisats que els atendran el mateix dia, a la mateixa hora i els mateixos professionals que tenien previstos, però en el centre alternatiu que és el de l’Ametlla.

DES DE DIMECRES 

El CAP de la Garriga es va tancar dimecres, quan es van detectar uns insectes a la planta soterrani 1 de l’edifici, que fins i tot podrien haver picat algun treballador i es van activar els protocols establerts. Per aquest motiu, dijous al matí es va tancat l’equipament i els seus responsables es van reunir per avaluar la situació.

En un primer moment es van descartar que fossin puces i per tant es va descartar fumigar i es va decidir fer un tractament tèrmic i d’aspiració d’aquests animals. Paral·lelament s’ha fet un estudi entomològic (anàlisi dels insectes per determinar-ne el tipus).

Des de la direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, que és qui gestiona l’equipament, es van redigirir les visites principalment al CAP de l’Ametlla i es van reprogramar altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.