carril bici parets

Alguns trams incompleixen la normativa.

Davant la recent construcció de l’Anella esportiva (carril bici) a Parets del Vallès i “els greus problemes de disseny que presenta”, un grup de veïns del municipi s’ha constituït com a plataforma d’afectats per “treballar fermament per l’eliminació dels trams que incompleixin les normatives i lleis vigents en seguretat viària i mobilitat sostenible”.

Durant aquests dies han estat nombroses les queixes dels veïns dels diferents barris afectats pel carril bici. Bona part de les deficiències, segons diuen, es concentren a l’avinguda de Catalunya.

Article publicat per la revista digital especialitzada http://www.todomountainbike.es.

Article publicat per la revista digital especialitzada http://www.todomountainbike.es.

La Plataforma d’afectats pel carril bici ha demanat a tots els grups municipals de l’oposició que presentin una denúncia conjunta per “incompliment flagrant de les normatives i lleis vigents en seguretat viària i mobilitat sostenible” i que siguin eliminats els trams que les incompleixin. També demanen que “els responsables retornin a les arques públiques municipals el cost de la seva realització i els de la seva eliminació”. El pressupost de l’actuació ha estat de 130.000 euros.

UN DELS PROJECTES “MÉS DESTACATS” DE LA LEGISLATURA

Sergi Mingote, alcalde de Parets del Vallès, alpinista i amant del ciclisme, ha definit la nova Anella esportiva com “un dels projectes més destacats” de la seva segona legislatura. El projecte dóna forma a una ruta de 9 quilòmetres que connecta el Barri Antic amb l’Eixample, els dos grans nuclis urbans de la població, incloent nous carrils bici i la millora dels ja existents, camins verds i zones de velocitat limitada, entre altres propostes.

“L’itinerari ha estat elaborat per tècnics especialistes a partir d’un detallat estudi de cada zona, i garanteix un circuit dissenyat sota els criteris de mobilitat segura i sostenible que connecta espais naturals d’alt valor paisatgístic –explicava l’alcalde de Parets en el butlletí municipal–. La implantació d’aquests anella esportiva s’adapta de forma òptima a cada tipus de tram pel qual transcorre”.

Doble direccionalitat del carril.

Doble direccionalitat del carril.

Com es pot apreciar en les imatges, el nou carril bici de l’Anella Esportiva de Parets s’apropia de la vorera en molts trams del seu recorregut, posant en perill la convivència entre vianants i ciclistes. Destaca també la doble direccionalitat d’un carril bici que, d’extrem a extrem, no és més ample que el manillar d’una bicicleta, així com els nombrosos obstacles que converteixen en una perillosa odissea fer ús d’aquesta ruta “dissenyada sota els criteris de mobilitat segura i sostenible”.

6 Responses

 1. Francesc Lairet

  Vergonya màxima!!! Amb els diners de tots no s’hi pot jugar d’aquesta manera!!!

  Respon
 2. Francesc Martí

  Una vergonya com estan les voreres i ara, a més, hem de conviure amb aquest espantós carril. He mesurat l’amplada del carril de l’Avda. Catalunya i té una amplada de 70 cm, i a més es de doble sentit. Una bogeria! Una barbaritat!!! Anem a pitjor.

  Respon
 3. Ciutadà

  Envieu fotos dels nyaps del poble, no només del carrilbici a apm@tv3.cat amb el subjecte: NYAPS PARETS
  i envieu ubicació, el carrer i això

  volen fer un programa especial parets

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.