El Centre Obert Espai Sol de Parets guanya una beca ‘Educar Menjant 2015’

La Fundació Jaume Casademont ha concedit una de les set beques ‘Educar menjant 2015’ al Centre Obert Espai Sol de Parets del Vallès pel seu projecte ‘Eduquem en alimentació des de l’experimentació’. L’acte de lliurament, apadrinat enguany per la nedadora Ona Carbonell, va tenir lloc el passat 12 de juny, a l’Auditori de Girona.

El projecte premiat està basat en el principi que aprendre amb l’experimentació és una forma més divertida, i alhora més propera als infants i joves, que ajuda a comprendre amb més facilitat i arriba a majors nivells de comprensió de conceptes. L’objectiu de la proposta premiada és, en definitiva, promoure una alimentació conscient, equilibrada i saludable entre els joves i els infants.

El projecte es desenvoluparà en quatre blocs temàtics: les fruites, el pa i el seu acompanyament, trastorns de l’alimentació i la llet i els seus derivats. Per desenvolupar els blocs, a més de tallers i xerrades sobre cada un dels temes, està previst fer una part pràctica que inclourà activitats com la creació d’un hort urbà ecològic, l’elaboració de pa, una sortida a una granja, o la visita a diferents empreses de Parets relacionades amb l’alimentació.

Les beques ‘Educar menjant’, de la Fundació Jaume Casademont, es concedeixen anualment a projectes innovadors que impulsin i estimulin iniciatives en l’àmbit educatiu i lúdic, en infants de 0 a 16 anys, per tal de promoure els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia que és entesa com a cultura.

El Centre Obert Espai Sol està destinat a l’atenció a infants i adolescents d’entre 5 i 16 anys en risc d’exclusió social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *