El conductor de l’autocar de Mollet sinistrat podria haver-se adormit mentre conduïa

A l’espera que conclogui definitivament la investigació, les primeres hipòtesis apunten que la causa de l’accident d’autobús de l’empresa Autocares Alejandro de Mollet del Vallès que diumenge va costar la vida a 13 noies universitàries quan tornaven de les Falles de València, podria ser que el conductor, de 62 anys i veí de la Garriga, es va quedar adormit mentre conduïa.

Cap a les sis del matí, el conductor va perdre el control de l’autocar en el quilòmetre 333 de l’AP-7 a Freginals (Tarragona). Aquesta versió dels fets, atribuïdes a un error humà, coincidiria amb la que ja van avançar el dia del sinistre el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, i pel ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Tant Jané com Fernández Díaz van apuntar al “factor humà” com la causa més probable de què l’autocar es desviés de la calçada primer cap a la dreta i després descrivís una sobtada maniobra cap a l’esquerra. Es creu que el conductor, amb 30 anys d’experiència i treballador d’Autocars Alejandro des de fa 17, va donar un cop de volant que va provocar que envaís el sentit contrari i que xoqués frontalment amb un turisme en el qual viatjaven dues persones.

El mateix diumenge, el conductor va reconèixer en el lloc de l’accident que va perdre el control de l’autobús i que no recordava res. Traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tortosa, es va negar a prestar declaració. Ahir dilluns, havia de comparèixer davant del titular del Jutjat número 13 d’Amposta en qualitat d’investigat per 13 homicidis imprudents, però l’interrogatori es va haver d’ajornar degut a que el conductor va haver de ser ingressat a l’UCI de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa a causa d’una contusió pulmonar.

Després de l’accident, el conductor, que patia un atac d’ansietat, va ser atès al mateix lloc pels serveis d’emergència i aparentment les seves ferides eren lleu. No obstant això, durant la tarda de diumenge va començar a patir dolor en el pit i va ser hospitalitzat.

Les proves d’alcohol i drogues que se li van practicar in situ al conductor van donar resultat negatiu i es descarta una errada mecànica: el vehicle complia tots els requisits tècnics exigits i tant el tacògraf com la documentació estaven en regla.

L’autocar accidentat formava part d’una comitiva de cinc vehicles que havien arribat a València a les 12 del migdia de dissabte i els conductors havien descansat fins a les 3 de la matinada de diumenge. Les 13 víctimes mortals, la majoria d’elles de nacionalitat italiana, viatjaven juntament amb altres 43 persones. Totes eren estudiants universitàries i la majoria formava part del programa d’intercanvi Erasmus. Tornaven a Barcelona, després d’haver passat un dia gaudint de les Falles i la Nit de la Cremà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *