El conflicte de Valeo es desbloqueja amb un preacord

La direcció de Valeo i el comitè d’empresa han signat un preacord després d’una reunió de 26 hores on, finalment, la majoria del comitè d’empresa ho ha acceptat.

Després de 99 dies de vaga indefinida acampats a la porta de la fàbrica, nombrosos i intensos processos de mobilització que han despertat la solidaritat ciutadana, el preacord aconseguit és, segons el sindicat CCOO, el resultat merescut d’un exercici de lluita organitzada en defensa de l’ocupació i l’activitat industrial que facilita sortides al conflicte, de caràcter laboral, social i industrial.

El contingut del preacord industrial consisteix:

· Manteniment de l’activitat productiva fins al 30 de juny del 2017.

· Manteniment de l’ocupació que no causi baixa al centre de manera voluntària fins aquesta data, acompanyat d’un ERO temporal que garanteix el 80% del salari net més el 100% de les pagues extraordinàries.

· Iniciar un procés de reindustrialització amb la contractació d’empreses especialitzades, que generi ocupació suficient per donar feina a tota la plantilla. Per això es disposarà de les condicions següents, a través d’una comissió de seguiment amb representació del comitè d’empresa:

o Les naus i els terrenys a condicions més favorables que les de mercat.

o Recursos financers necessaris definits per la comissió de seguiment.

o Es garantirà l’activitat industrial del nou inversor i l’ocupació per un mínim de 3 anys, amb clàusules d’indemnització en el cas de no aconseguir aquests terminis.

o S’aplicarà el conveni col·lectiu sectorial de referència de l’activitat que sigui motiu de la reindustrialització.

· S’establirà una indemnització equivalent a 55 dies de mitjana per any treballat a tots els treballadors afectats pel procés de reindustrialització.

· Si per qualsevol motiu, el projecte de reindustrialització no acabés amb èxit, se’ls indemnitzaria de manera addicional amb 21.000 euros lineals.

Addicionalment al pla de reindustrialització, s’adoptaran les mesures de caràcter laboral i social següents:

· S’obriria un pla de baixes incentivades amb una indemnització de 55 dies de mitjana per any treballat, més un lineal de 10.000 euros.

· S’aplicaria un acord de trasllat voluntari que signifiqués el dret i/o cobrament de la indemnització equivalent de 55 dies de mitjana per any treballat més un lineal de 12.000 euros. Es garanteix un contracte indefinit a Saragossa, amb una garantia d’ocupació de 5 anys o el salari equivalent en cas d’una extinció anterior a aquest termini. Les mateixes condicions per a un acompanyant del treballador o treballadora. També es podrà sol·licitar el trasllat a altres plantes del grup.

· S’engegaria un pla de prejubilacions per a tots aquells treballadors que, a la signatura dels acords, tinguin 55 o més anys, als quals se’ls garanteix el 85% del salari net fins que compleixin 61, 62 o 63 anys, en funció de la seva edat. Per als treballadors que tinguin complerts 50, 51, 52, 53 i 54 anys, se’ls mantindrà en actiu a l’empresa fins que compleixin els 55 anys i accediran a les mateixes condicions de prejubilació que la resta de treballadors i treballadores.

· Es prorroga el conveni col·lectiu en tots els seus termes i s’inclouen aquests acords assolits.

Amb aquest acord s’aconsegueix establir elements que permetin mantenir l’activitat industrial i l’ocupació, a més de garantir les condicions d’indemnització que tenien pactades en els anteriors acords industrials i millorar-les, tant econòmicament com a nivell social, amb prejubilacions per a treballadors que avui tenen 50 anys o més, a més d’aconseguir unes condicions de trasllat molt per sobre de les preteses per l’empresa i amb caràcter voluntari.

CCOO Indústria de Catalunya i la Secció Sindical a l’empresa han volgut reconèixer “la lluita i tenacitat de tota la plantilla, superant les inclemències d’un conflicte totalment injust i irresponsable per part de l’empresa”. “La capacitat de mobilització ha permès trobar una solució industrial, laboral i social, i donar sortida a un procés que no només podia arreglar-se per la via econòmica, com pretenia l’empresa”, afegeixen.

Des del sindicat expliquen que “els treballadors organitzats sindicalment i mobilitzats enfront de les agressions poden canviar el sentit dels esdeveniments i revertir una situació de total precarietat en una sortida estable i de garantia d’ocupació. Els treballadors de Valeo han estat un exemple en el conflicte i en l’acord, per això el sindicat volem felicitar-los i reconèixer-los en el seu treball”.

2 Responses to El conflicte de Valeo es desbloqueja amb un preacord

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *