El 28 de novembre s’incorporen a la feina 23 persones contractades pel Consell Comarcal per un període de 6 mesos a jornada complerta, per dur a terme 16 projectes de caràcter públic i d’interès social, a diferents ajuntaments de la comarca, a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu de l’objectiu d’”Inversió en Creixement i Ocupació”, per al període 2014-2020.

Aquest programa integra accions formatives i d’experiència laboral i s’adreça a persones en situació d’atur no perceptores, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.

Els diferents projectes municipals que es duran a terme són de suport a la brigada municipal, organització del magatzem de la brigada, reforç administratiu a àrees dels ajuntaments i agents cívics.

Les persones contractades rebran un sou de 850 euros més les dues pagues extres i 90 hores de formació, vinculada a un certificat de professionalitat. En el cas de les persones que realitzen tasques administratives la formació serà d’activitats administratives en la relació amb el client i per la resta de treballadors, d’activitats auxiliars de comerç.

Els municipis als quals es desenvoluparan les actuacions són: La Roca del Vallès (2), Bigues i Riells (2), Sant Fost de Campsentelles (2), Santa Maria de Palautordera (2), Santa Eulàlia de Ronçana (2), Montmeló (2), Llinars del Vallès (2), Vilanova del Vallès (1), Sant Pere de Vilamajor (1), Sant Antoni de Vilamajor (1), Vallgorguina (1), l’Ametlla del Vallès (1), Martorelles (1), Cànoves i Samalús (1), Sant Feliu de Codines (1) i Lliçà de Vall (1).

Per tal de coordinar el projecte i facilitar la posterior inserció laboral dels participants, el SOC subvenciona el 70% de la jornada d’un tècnic per un període de 7 mesos per fer la coordinació i la prospecció d’empreses.

En total es destinen més de 240.000 euros, amb recursos provinents del SOC i del Fons Social Europeu, i amb el co-finançament dels ajuntaments i el propi Consell Comarcal.

Aquests 23 treballadors s’afegeixen als 26 que ja estan treballant a 18 ajuntaments de la comarca des del 29 de juliol i que acaben el 28 de gener, contractats també pel Consell Comarcal i que eren perceptors de la renda mínima d’inserció, en el programa Treball i Formació impulsat també pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu i amb el suport econòmic dels ajuntaments que els acull. Aquests han rebut 30 hores de formació en competències transversals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.