El Consell Comarcal ha iniciat la selecció dels joves que participaran en el programa Joves per l’Ocupació d’enguany, del qual se’n podran beneficiar 30 joves del Vallès Oriental. La selecció acaba la setmana que ve.

JOVES OCUPACIÓJoves per l’Ocupació és un programa de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades, d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb baixa qualificació i/o amb dèficits formatius, que estiguin a l’atur i inscrits a l’Oficina de Treball com a demandants d’Ocupació i al Registre d’Informació de Garantia Juvenil, que no estiguin realitzant cap activitat d’educació ni formació.

Concretament, 15 joves rebran formació en activitats auxiliars de magatzem -250 hores-, amb certificat de professionalitat i hi poden optar alumnes amb o sense ESO, i per altra banda, els altres 15 joves es formaran en tècniques de venda -300 hores-, formació sense certificat de professionalitat i hi poden optar alumnes amb o sense ESO.

El programa combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

El Consell Comarcal rebrà una aportació de 128.550 euros per portar a terme el programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i finançat a càrrec de fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat. Aquesta convocatòria s’emmarca dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014-2020.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.