El Consell Comarcal insereix 30 joves en el món laboral

La realització del Programa Fem Ocupació per  Joves, que  el Consell Comarcal està desenvolupant durant el 2014, ha representat la contractació de 30 joves a diferents empreses, per un mínim de 6 mesos, la qual cosa ha suposat el 100% de la inserció prevista en aquesta iniciativa.

El programa Fem Ocupació per a Joves està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i  ofereix ajuts econòmics a empreses que contractin joves de 18 a 30 anys, amb formació mínima d’ESO o Batxillerat i amb experiència laboral prèvia. Els joves contractats també reben orientació i formació, i les empreses disposen del suport necessari per a la presentació al SOC de la documentació de sol·licitud i el seguiment dels ajuts.

La tipologia d’empresa que participa en el programa ha estat molt diversa en quant a sector i grandària, però principalment són petites empreses industrials i comerços. Les ocupacions en les quals s’han realitzat la majoria dels contractes han estat les d’adminitratiu genèric i comptable, mosso de magatzem i repossador; també s’han contractat diversos peons agrícoles.

Els joves participants són de diverses edats entre 18 a 30 anys, 13 dones i 17 homes, tenen formació d’ESO o Batxillerat, indistintament, i amb experiència prèvia. Un dels objectius del programa és la continuïtat laboral del jove a l’empresa, i la previsió és que en molts casos aquesta possibilitat es compleixi.  Les empreses han pogut cercar candidats amb el suport dels serveis tècnics del Consell Comarcal, que els han sol·licitat a les oficines de Treball i als serveis d’ocupació municipals de la comarca.

El programa Fem Ocupació per a Joves està adreçat a joves entre 18 i 30 anys amb nivel d’estudis d’ESO o batxillerat preferiblement amb experiència laboral prèvia, amb la finalitat d’inserir-los a l’empresa ordinària amb un contracte laboral de 6 mesos, alhora que realitzen una formació de 120 hores vinculada al lloc de treball. El jove al llarg del programa rep el suport del seu tutor.

El programa va iniciar-se a desembre de l’any passat i a mitjans de setembre va finalitzar el termini per poder realizar les contractacions. El resultat ha estat de 30 joves inserits, el 100% dels assignats pel programa. A partir d’ara, es farà el seguiment i la tutorització per part dels serveis tècnics del Consell Comarcal.

El programa Fem Ocupació per a Joves està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu, regulat per l’Ordre EMO/278/2013, de 28 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *