El Consell dels Infants nomena el Menhir de “meravella” de Mollet

Els nens i nenes de 6è de primària que enguany formen part del Consell dels Infants de Mollet (CIM) han treballat sobre el patrimoni de la cuitat. El seu treball ha estat exposat aquest diumenge en un Ple extraordinari en què els infants són els protagonistes.

El Consell dels Infants està format pels 600 alumnes de 6è de primària de les escoles de la ciutat. Aquest any, els nois i noies del CIM han estudiat el patrimoni material (artístic, arquitectònic, natural, etc) per tal de difondre’l entre la ciutadania més jove. Per fer-ho, han comptat amb la col·laboració del Centre d’Estudis Molletans (CEM).

Per poder estudiar el patrimoni, els alumnes van explicar que el primer pas va ser conèixer què significa la mateixa paraula “patrimoni”. Després, els infants van fer un gran treball de camp per poder comprendre i endinsar-se més en el tema, finalitzant amb la creació d’una llista conjunta de les deu meravelles de Mollet. Aquesta llista sortí arran de la posada en comú de les llistes dels 15 centres educatius que formen part del projecte a la reunió dels 25 regidors que representen el Consell dels Infants el passat 25 de febrer. Les 10 meravelles de Mollet són:

  1. Menhir de Mollet
  2. Plat de la Riba
  3. Boscos i conreus de Gallecs
  4. Museu i casa del pintor Abelló
  5. Indústries històriques
  6. Església de Sta. Maria de Gallecs
  7. Escultures al carrer
  8. Parcs de la ciutat
  9. Campanar i església St. Vicenç
  10. Casa de la Vila

Després de la lectura de la llista, els alumnes van presentar una sèrie de propostes, algunes de les quals son la col·locació de plaques identificatives de cada element, creació d’un joc-gincama dirigit a tota la població i basat en el que van realitzar ells al Parc de Can Mulà però estès a tota la ciutat i impulsar visites guiades per conèixer aquest patrimoni.

L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, per finalitzar la trobada, va comunicar la intenció de la creació d’un vídeo on els mateixos alumnes puguin explicar quin és el patrimoni de la ciutat, arran de tot el que han après amb l’experiència i que aquest mateix vídeo serveixi com element de difusió de Mollet del Vallès.

Aquest any, i gràcies al Consell dels Infants, els nens han pogut aprendre a valorar el patrimoni de la ciutat, la importància de preservar-lo i la necessitat de l’existència d’aquests projectes.

One Response to El Consell dels Infants nomena el Menhir de “meravella” de Mollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *