Estar censat i tenir la documentació en regla és imprescindible per a tots els ciutadans senegalesos que vulguin votar a les eleccions legislatives del 24 de febrer de 2019. Avui el Consulat General del Senegal a Madrid ha traslladat una delegació de funcionaris fins a les Franqueses per a fer els tràmits amb més de 300 senegalesos de la comarca. A la cita hi han anat tots aquells que compliran els 18 anys abans del proper febrer, edat mínima per votar en aquest país, i els majors d’edat sense censar.

Durant tot el dia es realitzaran feines de cens
i documentació de cara a les eleccions a aquest país.

L’assistència massiva dels votants a la diàspora és cabdal per al futur parlamentari del Senegal. Les darreres reformes a nivell legistatiu d’aquest país han suposat, d’una banda, la obligatorietat de la paritat homes-dones a totes les llistes que es presenten i, d’una altra, que els senegalesos que viuen fora de les fronteres del país escolliran 15 dels 165 parlamentaris que governaran aquest territori durant els propers anys.

La República del Senegal està governada, des de 2012, per la formació progressista Benno Bookk Yakaar (BBY) amb el president Macky Sall al capdavant. Els darrers comicis es van celebrar al juliol de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.