L’Ajuntament de Granollers continuarà utilitzant el Glifosat, un herbicida potencialment cancerígen per als éssers humans segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Així va quedar de manifest en el ple celebrat aquest dimarts, després que l’equip de govern (PSC) votés en contra de la moció presentada per ERC-AG per a la seva eliminació. L’Ajuntament va fer servir el producte l’any 2015 a tres punts del municipi.

Jordi Terrades. (Foto: socialistes.cat)

Jordi Terrades. (Foto: socialistes.cat)

El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Terrades, va justificar el vot en contra al·legant que el Glifosat es fa servir a altres ajuntaments on governa ERC. Terrades es referia al Consistori de Lliçà d’Amunt, on la formació republicana va entrar a formar part del govern ara fa un mes.

Segons ha informat ERC-AG, malgrat que el Glifosat no ha està prohibit con a producte fitosanitari, “hi ha estudis i evidències suficients per eliminar l’ús d’aquest herbicida, que l’Ajuntament de Granollers va fer servir al 2015 a tres zones no habitades” del municipi.

La formació republicana també ha reclamat a l’equip de govern que s’iniciïn els treballs necessaris per a la transició cap a una jardineria gestionada públicament amb criteris de qualitat i sostenibilitat evitant l’ús de productes químics, les podes excessives, l’ús d’espècies no adaptades al medi i l’excés en el consum d’aigua, sobretot per gespes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.