El govern municipal presentarà una moció que demana ampliar la moratòria dels desnonaments fins que millori la situació econòmica de les famílies afectades. Aquesta moció serà presentada en el Ple del proper dilluns 24 de novembre.

Dos anys després que el govern espanyol aprovés una moratòria dels desnonaments, aquesta mesura no ha servit per solucionar la majoria dels casos, segons afirmen des de l’Ajuntament. Segons denuncia la PAH, només s’han pogut aturar un 8% dels més de 120.000 casos de desnonament dels darrers dos anys.

La moció que presentarà el govern de Mollet reclama ampliar la moratòria sense un termini temporal, sinó que la mesura ha de ser efectiva des del moment que l’afectat acrediti insolvència econòmica, fins que la recuperi. A més, també es demana que s’elimini de la moratòria alguns supòsits de vulnerabilitat que impedeixen a alguns col·lectius acollir-s’hi.

AMB L’ESPORT BASE I CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

El govern també presentarà al proper Ple una moció de defensa de l’esport de base. El text insta l’estat espanyol a aturar el Pla d’inspeccions massives per a la regularització laboral de l’activitat desenvolupada als clubs i entitats esportives sense ànim de lucre.

Segons l’equip de govern, la mesura posa en greu perill la supervivència de l’esport de base, ja molt tocat per l’augment de l’IVA i les amenaces d’imposició de la Llicència Esportiva Única, que persegueix una recentralització de l’esport, augmentar els costos dels esportistes que vulguin competir i limitar els ingressos de les federacions esportives catalanes.

La moció insta també al govern de la Generalitat, amb la participació de federacions i teixit associatiu esportiu, a acordar un Pla de suport econòmic i millora de l’esport base.

Per últim, el govern presentarà una moció de defensa de les polítiques de lluita contra la violència vers les dones, amb motiu de la commemoració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones. La moció busca el compromís de l’Ajuntament per mantenir els recursos i serveis per combatre la violència masclista, així com reforçar les campanyes de sensibilització . També demana a la Generalitat el desplegament de la Llei per a l’eradicació de la violència contra les dones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.