Aquesta setmana s’ha celebrat el Ple extraordinari per debatre sobre l’estat de la ciutat. En aquest ple, l’alcalde va repassar l’actuació del govern municipal durant l’any 2014 i n’ha destacat el compliment del 90% del Pla d’Actuació de Mandat (PAM) i l’esforç en política social i de promoció econòmica, malgrat la duresa de la crisi.

Per segon any consecutiu, la vicepresidenta del nou Consell de Ciutat, Laura Arnau, va intervenir en el Ple per explicar el balanç de funcionament d’aquest organisme, màxima expressió de la participació ciutadana.

Tot seguit, l’alcalde Josep Monràs va intervenir amb un repàs de l’actuació del govern municipal durant el darrer any que s’ha vertebrat en tres eixos fonamentals: la proximitat amb les persones, l’activitat econòmica i ocupació, i la millora de l’espai públic per tal de mantenir el funcionament de la ciutat i dels seus serveis.

“Els fets ens avalen”, va afirmar l’alcalde i així ho demostra el 90% de compliment de les actuacions previstes al PAM i les accions que s’han dut a terme per plantar cara a la crisi i reflectides amb fets objectius. “Tenim molt clar el projecte de ciutat que volem: primer les persones, després els balanços econòmics”, va explicar l’alcalde. Per aquest motiu, durant 2014 s’ha donat suport a prop de 2.100 famílies per fer front a la crisi i  s’han mantingut uns serveis públics de qualitat.

Un altre dels punts destacats de l’acció del govern municipal fa referència a la promoció econòmica i l’ocupació. L’esforç realitzat pels serveis municipals d’ocupació ha permès la inserció laboral de 700 persones i durant 2014 la taxa d’atur ha baixat per sota de la barrera del 20%. A més, s’han creat més de 100 empreses a la ciutat i s’ha aprovat el projecte del Calderí que ha de significar la construcció de 200 pisos de protecció oficial i 80.000 m2 d’equipaments per a la ciutat.

Finalment, Josep Monràs va concloure aquest repàs a l’actuació del govern municipal posant en valor la cohesió de l’equip de govern i la bona gestió dels treballadors de l’Ajuntament perquè “compartim el mateix objectiu: treballar pel bé comú i per als nostres ciutadans”.

Seguidament, els grups municipals, a excepció del Partit Popular, van presentar propostes de resolució. Concretament es van debatre tres mocions. La primera, una proposta del grup d’Ara Mollet-ERC per canviar el format del Ple de l’estat de la ciutat i que hi puguin intervenir les entitats, va ser rebutjada pel ple municipal.

Per la seva banda, la moció presentada pel grup d’ICV-EUiA per què l’Ajuntament reclami judicialment el pagament pendent de les escoles bressol va ser aprovada per unanimitat. Finalment, el grups que formen el govern de la ciutat, PSC i CiU, van presentar una moció per adherir-se al Pacte d’Estat per la infància que proposa UNICEF per lluitar contra la pobresa infantil. Aquesta moció també va ser aprovada per unanimitat de tots els membres del ple municipal.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.