L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet, encapçalat per l’alcalde Josep Monràs, ha comparegut aquest dimarts per fer balanç del primer any de legislatura destacant una tasca de govern que ha prioritzat la prestació de serveis a la ciutadania, la creació d’ocupació, la transparència en la gestió, els canals de participació ciutadana i la predisposició constant al diàleg i al consens amb la resta de formacions.

Imatge de la roda de premsa. (Foto: Ajuntament)

Imatge de la roda de premsa. (Foto: Ajuntament)

Per Monràs, més enllà que no siguin competències exclusivament municipals, la prioritat d’aquest govern seguirà sent “mantenir tots els serveis públics de la ciutat, com ja s’ha demostrat incrementant les partides dedicades als serveis socials, destinant més de 3 milions d’euros a les famílies vulnerables, augmentant les partides per a escoles bressol i beques menjador o no tancant l’Escola Municipal de Música i Dansa” i, “el que no farem, com no hem fet fins ara, és caure en la roda de polítiques de retallades com si que han fet d’altres governs o administracions”.

En referència al deute, l’equip de govern ha volgut deixar clar que “estem molt per sota del límit legal que marca la llei, i malgrat l’important deute que mantenen amb l’Ajuntament les administracions superiors, a finals d’aquest any reduirem el deute municipal en un 17% mantenint els serveis públics”.

Pel que fa la reactivació econòmica, per l’alcalde, “la millor política social és crear activitat econòmica i ocupació” i en aquest sentit ha recordat que “només aquest any, des del sector privat, concertant amb l’Ajuntament, s’han invertit prop de 30 milions d’euros que han creat més d’un centenar de llocs de treball i s’han atorgat un 7% més de llicències d’obres”.

PACTE DE CIUTAT, INFRAESTRUCTURES

Seguint amb el balanç d’aquest any, el govern municipal ha volgut recordar que la legislatura va començar amb un gran acord de ciutat signat per totes les forces polítiques convertint-se en l’única ciutat que ha signat aquest pacte que es va complementar amb dos acords més de governabilitat amb Convergència i Ciutadans.

També s’ha volgut recordar els reconeixements externs que estan rebent les polítiques de transparència i bon govern, com a exemple, el codi ètic aprovat per unanimitat en el darrer Ple, o les polítiques de participació, com ha quedat palès al Pla d’Actuació de Mandat en el que han participat més de mig miler de ciutadans.

En infraestructures, el govern municipal també destaca la creació de la nova línia de bus del barri de Lourdes que farà parada a l’Hospital o l’adequació de les estacions de Mollet-Sant Fost i Mollet- Santa Rosa.

Així mateix, també es destaca la projecció exterior de la ciutat, nomenada ambaixadora verda europea per la Unió Europea i amb possibilitats de ser, l’any vinent, Ciutat Europea de l’Esport.

L’alcalde ha finalitzat dient que “som un equip de govern sòlid, amb les idees i les prioritats clares, centrades en la ciutadania i amb la mà estesa a totes aquelles forces polítiques que prioritzin Mollet i la seva gent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.