Micròfons de Rap 107.

Micròfons de Rap 107.

El govern municipal de Parets, format per PSC i CDC, ha impedit amb els seus vots contraris la creació del Consell Assessor i Consultiu de l’emissora municipal de ràdio Rap 107. Socialistes i convergents s’han oposat també al nomenament del director dels mitjans audiovisuals, a través del plenari, i a l’aprovació del contracte programa per al funcionament de la ràdio local. En canvi, han acceptat la proposta de l’oposició d’actualitzar el reglament de funcionament dels mitjans de comunicació locals.

El ple extraordinari, sol·licitat per Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans, s’havia convocat amb l’objectiu de demanar el compliment, per part del consistori paretà, de la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya 22/2005, de 29 de desembre.

Socialistes i Convergents van utilitzar un informe del secretari de la corporació on s’expressaven certs dubtes sobre si l’Ajuntament de Parets ha d’aplicar aquesta normativa al municipi. Malgrat això, els quatre grups de l’oposició van forçar la votació de totes les propostes de resolució que van ser tombades (les tres primeres) per 8 vots a favor i 9 en contra.

Durant el ple, el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va dir que “ha arribat el moment –després d’11 anys– de plantejar seriosament la creació del Consell Assessor que reguli el funcionament de la ràdio municipal. Un Consell, que segons la Llei, hauria de garantir la participació dels grups socials i polítics més representatius dins del territori i de les entitats sense ànim de lucre”.

ERC va recordar que la proposta de creació del Consell Assessor ja la va posar damunt la taula durant la negociació dels pressupostos amb el grup socialista i que aleshores no van posar cap impediment a tirar-la endavant.

L’ASSESSOR DE MINGOTE VA SER MEMBRE DEL CONSELL DE RÀDIO SABADELL

Els quatre grups de l’oposició van demanar que el govern sociovergent de Parets donés suport a les tres propostes però condicionant-lo a l’opinió del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). Ni tan sols així, PSC i CDC van donar suport a les iniciatives presentades per incrementar la pluralitat, participació i transparència en els mitjans públics.

Francesc de la Torre i Sergi Mingote.

Francesc de la Torre i Sergi Mingote.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha lamentat que la sociovergència de Parets no hagi tingut en compte que ajuntaments com els de Sabadell o Rubí ja fa temps que han constituït Consells Assessors per les seves emissores públiques de ràdio.

Per Seguer resulta curiós que l’exalcalde socialista Manuel Bustos tirés endavant la constitució del Consell Assessor de Ràdio Sabadell, el novembre de 2012, i ara els seus companys de partit expressen els seus dubtes sobre la legalitat d’aquest òrgan. De fet, el representant del PSC en el Consell Assessor d’aquesta emissora va ser Francesc de la Torre, actual assessor de confiança de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.