En només una setmana, el Circuit de Barcelona-Catalunya obrirà les seves portes per a rebre el Campionat del Món de Formula One en la que serà la seva cinquena prova de la temporada i que el dia 5 va presentar tots els detalls del Formula 1 Gran Premio de España Pirelli 2016.

Imatge de grup de les personalitats assistents a l'acte de presentació.

Imatge de grup de les personalitats assistents a l’acte de presentació.

L’acte de presentació, que es va celebrar al nou Canòdrom de la Meridiana de Barcelona, va estar presidit per Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, que va estar acompanyat per Josep Mateu, president del RACC; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; i Antoni Guil, alcalde de Montmeló, amb la presència d’altres autoritats, organitzadors, equips, pilots i personalitats del món del motor.

Vicenç Aguilera va afirmar que el fet que el Circuit compleixi enguany la 26a edició consecutiva és molt destacable. És la nostra tasca agrair als que fan possible aquesta fita, que és mundial. Perquè el Circuit és el traçat on més roden els F1 de tot el món i això ens fa ser un referent en tot el món”. El president del Circuit de Barcelona-Catalunya també va donar a conèixer els detalls i les novetats del Gran Premi i que s’està preparant per a fer viure una experiència apassionant a tots aquells que assisteixin al Formula 1 Gran Premio de España Pirelli 2016.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement va defensar el paper dinamitzador que fa el Circuit. “Projecta Catalunya. El Gran Premi de Fórmula 1 ens posa al món”, va dir. Segons ell, el Circuit “genera riquesa al país i ajuda a fer territori”. Tot i que “haver celebrat 26 edicions, no ha estat fàcil”per Baiget aquesta infraestructura s’ha de potenciar perquè és una mostra del teixit industrial de Catalunya. “Volem tenir una indústria forta i volem tenir empreses que cobreixin les diferents etapes de fabricació d’un vehicle”.

També van intervingut a l’acte Àlex Palou, jove pilot del Circuit que competeix a la GP3 Series amb Campos Racing, i Pedro de la Rosa, antic pilot de Formula 1. “És el meu segon any a la categoria i això es nota. També comencem la temporada a casa, que també ajuda. Per això esperem aconseguir bons resultats”, va explicar Àlex Palou. “Tot i que el començament de la temporada passada no va ser com volia, cap al final vam anar solucionant els nostres problemes i tant Campos Racing com jo vam demostrar una gran evolució guanyant l’última cursa”, va comentar el jove pilot esperant tenir una bona estrena de temporada.

Pedro de la Rosa va rememorar la primera edició del Gran Premi al Circuit: “Recordo perfectament el primer GP a casa. Estic molt orgullós de tornar a estar aquí i de veure aquesta situació històrica. Hem d’explicar als joves que 26 Grans Premis al Circuit no és una cosa normal, està només al nivell de grans esdeveniments com els Jocs Olímpics”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.