Maratafolk 2016El proper 23 de juliol, a la plaça de Marata, tindrà lloc la 15a edició del Maratafolk. Enguany hi actuaran The New Catalan Ensemble i els Terratombats, que ja van ser-hi en la 11a edició.

The New Catalan Ensemble obrirà la vetllada a les 20 h. Es tracta d’una formació que neix amb la voluntat de fusionar el so dels instruments tradicionals catalans a estils musicals posteriors. El grup, que és flexible i adapta el nombre de membres segons l’ocasió, presentarà a Marata l’espectacle Ruralisme il·lustrat.

Tot seguit s’oferirà una botifarrada. Mentrestant, la nit continuarà amb el duet Dixdú, format per Pau Benítez i Clara Ayats, dues promeses de la música d’arrel del Principat.

A mitjanit, l’escenari serà per als Terratombats i la seva rumba. Aquest 2016 han publicat el treball Bestial, que presentaran al Maratafolk. El grup d’Igualada ha rebut diversos premis Enderrock: un al millor directe (2012) i un altre al millor disc (2013).

Tancarà la nit el trio Morena, de “tradipatxanga”. Els seus membres, que col·laboren junts en altres projectes musicals, van decidir reunir-se per crear Morena, en què agafen èxits de les darreres èpoques, els arrangen i els tradueixen al català. Un exemple n’és la cançó I want to break free, que es converteix en El Gat Nou.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.