El regidor d’Esports no és l’únic a les Franqueses que actua sense llicències municipals. Si el convergent José Ramírez va construir un cobert il·legal al pati de casa seva –que segons una sentència judicial hauria d’haver enderrocat i no ho ha fet–, el marit de la regidora d’Obres i Serveis, Vanesa Garcia –sense partit després de ser expulsada d’UPLF–, va posar en marxa el setembre passat un negoci d’esports de risc sense disposar de cap tipus de permís. Malgrat la negativa expressa de l’Ajuntament, el Blackcross Skate 3.0 va obrir les seves portes per a acollir una competició i durant el transcurs de la mateixa un dels participants es va lesionar.

LA POLICIA LOCAL OBRE EXPEDIENT

Interior de les instal·lacions.

Interior de les instal·lacions.

L’skatepark sota cobert promocionat pel marit de la regidora, situat en una nau del carrer de la Ribera del Congost, 50, de les Franqueses, va obrir al públic amb una festa que va incloure diverses competicions i premis… però sense llicència. Donat que aquest tipus de negocis han de disposar d’autorització especial de la Generalitat, i que aquesta no acabava d’arribar, Jordi Moya Sola va presentar in extremis, el 25 de setembre, un dia abans de la inauguració, un escrit a l’Ajuntament sol·licitant un permís extraordinari que li va ser denegat el dia 26.

Malgrat aquesta negativa, l’empresa va continuar endavant. Hores abans de la inauguració, una patrulla de la Policia Local de les Franqueses va fer acte de presència al carrer de la Ribera el mateix dia 26 i, després de constatar que els responsables de les instal·lacions no disposaven de la corresponent llicència d’activitats, van obrir un expedient; no van clausurar les instal·lacions, de manera que el programa d’activitats es va desenvolupar com estava dissenyat.

El 30 de setembre, l’Ajuntament va obrir un procediment per a la clausura de l’activitat “que s’exerceix sense títol habilitant”. L’Administració local va obrir un expedient sancionador a Blackcross, SL, i el 2 d’octubre va traslladar les actes de la Policia Local a la Subdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives.

LA REGIDORA TAMBÉ VOTA

Captura de pantalla 2014-10-17 a las 10.08.07El marit de la regidora d’Obres i Serveis, és un dels dos promotors de l’skatepark, que gestiona l’empresa Blackcross, SL. Constituïda el 28 de febrer de 2014 amb un capital social de 3.006 euros, té un ampli objecte social: “construcció, instal·lacions i manteniment, comerç a l’engròs i al detall, principalment de prendes de vestir i calçat, el comerç al detall per correspondència o internet, distribució comercial, etc”.

Jordi Moya.

Jordi Moya.

Blackcross, SL va començar oficialment la seva activitat l’1 de juny. Uns dies abans, el 27 de maig, Jordi Moya, en qualitat de representant de l’empresa, va presentar a l’Ajuntament un escrit sol·licitant el fraccionament del pagament dels 3.733,99 euros corresponents a la “liquidació de l’expedient d’activitats per la taxa de tramitació de la llicència d’obertura d’establiments o de llur modificació substancial per dur a terme espectacles públics i activitats recreatives en locals o recintes tancats amb una superfície construïda de més de 500 metres quadrats per l’activitat d’establiment recreatiu a instal·lar al carrer ribera del congost, 50, de les franqueses”.

La seva petició va ser aprovada “per unanimitat dels assistents” en la Junta de Govern Local del 5 de juny, de manera que se li va concedir pagar els 3.733,99 euros en sis terminis mensuals, entre el 21 de juliol i el 22 de desembre. Es dóna la circumstància que, entre les persones que van votar, es trobava la regidora Vanesa García.

A NOM DE LA MARE DE LA REGIDORA

BLACKCROSSInicialment, l’administrador únic de l’empresa era el marit de la regidora, però això va canviar dies després de l’accident que va tenir lloc durant les competicions que es van celebrar el cap de setmana inaugural. L’1 d’octubre, Jordi Moya va deixar el càrrec, que va passar a ocupar la seva sogra, María Dolores Domínguez Clavijo.

Això no obstant, aquest no va ser l’únic canvi que es va viure a l’empresa aquell dia: també es va traslladar oficialment la seu de Cal Gabatx, s/n, al carrer Ribera del Congost, 50, de les Franqueses. És a dir, del Viver d’Empreses… a l’adreça física de les instal·lacions.

5 Responses

 1. Sr. Corró

  A les Franqueses ja només ens falta veure la mujer barbuda, el enano forzudo y la abuela de dos cabezas!! Pasen y vean el Circo Político!!!

  Respon
 2. Ciudadano les franqueses

  Reza el refrán popular: “Aunque el mono se vista de seda…mono se queda!”
  Y bien se aplica, que en el ayuntamiento de les Franqueses disfrazan de muchas maneras los favores y vergüenzas políticas, a través de sociedades limitadas que rigen sus cónyuges o congéneres, para que al final siga siendo todo la misma falaz y denigrante política.
  ¿Hasta cuándo vamos a permitir que los corruptos marquen nuestros destinos? Reaccionemos ya!

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.