El “nou” Mercat de Sant Carles és a punt d’obrir les seves portes, després de la remodelació que ha viscut.

UNA REFORMA IMPORTANT

Els treballs, consensuats entre l’Ajuntament i la Junta de l’Associació de Venedors del Mercat, han costat 833.430,32 euros IVA inclòs, i han consistit en la reforma completa del soterrani on s’ubiquen les quatre noves cambres de refrigeració (per a peix, carn, verdura i congelats) i els magatzems. També s’hi han renovat les instal·lacions de clavegueram, telefonia, ventilació, enllumenat i s’ha creat un espai per a la gestió de residus i s’ha instal·lat un nou muntacàrregues.

En la façana de la plaça de la Caserna, s’ha ampliat la rampa d’accés existent, s’ha posat nou enllumenat a la marquesina i una doble porta d’obertura automàtica així com una nova persiana de tancament. En la façana del carrer de Sant Jaume, s’ha construït una nova rampa d’accés i s’ha col·locat un nova porta d’obertura automàtica.

En la planta de venda, s’ha instal·lat nova il·luminació en els passadissos de la zona de parades; s’ha insonoritzat la instal·lació de climatització, d’aire calent i fred, i s’ha construït uns lavabos adaptats.

ELS CONTENIDORS DE RESIDUS “DESAPAREIXERAN”

Aquesta reforma implicarà que en els propers dies desapareixeran els contenidors de residus de rebuig i matèria orgànica que actualment són a tocar de la façana del carrer de Sant Jaume i que amb les reformes s’integren dins del soterrani del mercat.

Actualment, trenta-dos paradistes ofereixen els seus productes al Mercat Municipal de Sant Carles, que corresponen a 35 activitats diferents (alguns vénen productes diferents).

L’Ajuntament de Granollers ha avançat l’import de les obres als paradistes per poder-les fer realitat a canvi d’allargar la concessió de les parades 25 anys més.

50 ANYS AL MES DE DESEMBRE

Aquest Mercat complirà el mes de desembre 50 anys de funcionament, després que l’Ajuntament de l’època aconseguís la cessió del solar on hi havia la Caserna militar de Sant Carles per construir-hi el mercat. Abans d’aquest fet, la venda de peix, aus i fruita i verdura s’aixoplugava a la Porxada, en un mercat que es parava i desparava diàriament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.