El Mercat Medieval de Canovelles, èxit de participació

El Rei Joan I va inaugurar el mercat medieval amb la Reina Viloant de Bar i tot el seu seguici a les 10 del matí amb un sol de justícia. A partir d’aquí, més de 30 parades van oferir als vilatans els seus productes de la terra, artesania, menges i altres exquisiteses per al gaudi de tothom.

Imatge del mercat medieval. (Foto: Ajuntament)

Imatge del mercat medieval. (Foto: Ajuntament)

Durant tot el dia es va poder jugar a les bitlles catalanes i, ja a la tarda, la representació teatral dels fets de 1381, on l’infant Joan va fer a Bord de Plegamans la venda de Canovelles i l’alliberament posterior que permeté a Canovelles esdevenir carrer de Barcelona.

La conferència sobre la història local va anar a càrec d’Assumpta Serra, a la mateixa esglèsia. Desprès, balls medievals a l’era de Can Castells que van acabar convidant tothom a ballar. Dansa del ventre i dansa de l’Hogar Extremeño van allargar l’espectacle amb una era plena a vessar.  Encara hi va haver una segona representació de l’obra de teatre a l’esglèsia.

Tot amenitzat amb cercaviles amb els músics de la Colla de Diables, els gegants de la Colla de Gegants i una cercavila des de la plaça de la Joventut fins l’Era que va animar a la gent a pujar cap a l’esglèsia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *