L’any 1936 Salvador Espriu tenia 22 anys. La guerra civil li va produir un profund impacte i va marcar d’una forma claríssima la seva obra.  A partir d’una selecció dels seus poemes El meu poble i jo convida a l’espectador a recordar alguns dels episodis més cruels de la Guerra Civil i el franquisme.

el_meu_poble_webUn espectacle dirigit per Lluís Danés amb música en directe, la veu de Dídac Rocher, la ballarina Anna Marín i l’actriu Bruna Cusí. Música, dansa i teatre en un espectacle esfereïdor que intenta fer entendre perquè Espriu va escriure obres com La Pell de Brao o El caminant i el Mur i perquè som on som ara mateix, políticament parlant.

De gran potència visual, l’obra recorda les experiències personals de les dones i els homes que van patir les injustícies d’un règim totalitari i dictatorial que va governar Espanya durant quaranta anys. L’espectacle compta també amb vídeo-projeccions on les principals personalitats del món de la cultura, l’esport o el periodisme, posaran cara i veu a les experiències de víctimes de la repressió del règim franquista. Així, Lluís Llach, Pep Guardiola, Sílvia Bel o Mònica Terribas, entre d’altres, faran seves les paraules de Neus Català, Salvador Puig Antich o el president Lluís Companys.

Un espectacle inèdit, multimèdia, altament poètic, on el moviment, la música i les imatges s’uneixen per recordar a un poeta que, tot i la dura realitat, es va mantenir sempre fidel al seu poble.

Dissabte 23 de gener, a les 21:00 hores.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia, direcció i escenografia: Lluís Danés
Poemes: Salvador Espriu
Música original: Dídac Rocher
Veu, guitarra i launeda: 
Dídac Rocher
Guitarres: Jordi Solans
Piano i teclat: Narcís Corominas
Bateria i percussions: Xavi Molero
Violoncel: Núria Maynou
Contrabaix i percussió: Marc Prat
Ballarins: Anna Marin
Actriu: 
Bruna Cusí

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.