El nou camp de l’EC Granollers es construirà sobre el de Palou

L'Ajuntament disposa d'un estudi previ sobre com podria ser la nova instal·lació que tindria un pressupost estimatiu de prop de tres milions d'euros.

L’Ajuntament de Granollers ha treballat en els darrers mesos en un estudi previ sobre la remodelació del camp de futbol de Palou i el seu entorn per poder-hi construir el camp de l’Esport Club Granollers, tal com preveia el Programa d’Actuació Municipal (PAM 2011-2015). L’estudi preveu, a més de l’edificació de dos camps, un de futbol onze i un de futbol set, i un gimnàs, l’anàlisi de la mobilitat actual i futura per accedir al camp, tant en transport públic com privat, així com les necessitats d’aparcament.

L’estudi, portat a terme pels serveis tècnics municipals d’Obres i Projectes, proposa una instal·lació que quedi ben integrada en el paisatge de Palou, amb pocs elements constructius, concentrats a la banda est, i tres accessos: un al nord, que correspon amb l’entrada actual al camp de Palou; un al sud i un accés de serveis. A més, suggereix un equipament eficient i sostenible, aïllat termicament, on s’aprofiti l’energia i es faci un ús eficient de l’aigua, també de l’existent en el subsòl, i on es redueixi la contaminació lumínica.

CARACTERÍSTIQUES DE L’EQUIPAMENT

Imatge virtual del nou camp.

Imatge virtual del nou camp.

El detall de les instal·lacions seria el següent: un camp de futbol 11 (105 x 63 m); un camp de futbol 7 (62 x 32 m) i un gimnàs de 41 x 31 m. A més, hi haurà un bar, 2 lavabos, 2 despatxos, una sala de reunions, 8 vestidors per a jugadors i 2 vestidors per a àrbitres, farmaciola i habitacles per a les instal·lacions tècniques. Com a serveis complementaris magatzems per al material de camp, la neteja, etc. i una bugaderia. El pressupost estimatiu d’aquesta nova instal·lació rondaria els 3 milions d’euros.

Arquitectònicament es proposa la instal·lació d’una passarel·la elevada que permetria veure alhora els partits que es disputin en tots dos camps de futbol. A la altura del primer pis s’habilitaria un mirador que permetria gaudir del riu i del seu entorn, des d’on s’accediria a la graderia, que seria coberta, amb una capacitat aproximada de 800 espectadors.

Per accedir al camp, a banda de poder-ho fer en vehicle privat, a peu i en bicicleta, també hi ha la possibilitat de fer-ho en autobús des de la parada que hi ha a la carretera del Masnou, a l’altura del pg. del doctor Fàbregas, així com des del polígon Congost. Pel que als aparcaments es proposa aparcar als mateixos carrers del polígon i també ampliar l’actual aparcament davant del camp fins a unes 80 places, que quedaria integrat en l’entorn amb la plantació d’arbres.

L’equip de govern ja ha presentat la proposta d’aquest estudi als grups polítics municipals, a la directiva de l’Esport Club Granollers i als veïns del barri de Palou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *