La Mancomunitat Intermunicipal de Martorelles i Santa Maria de Martorelles compta, des de fa uns dies, amb el nou cementiri mancomunat. El president de la mancomunitat, Marc Candela, signava divendres 5 d’agost el decret de posada en funcionament del nou i esperat equipament: “Després de més de dos anys de la seva adjudicació i d’unes obres que s’han allargat un any i mig sobre els terminis previstos, des d’avui és a disposició de la població”, declarava Candela.

Imatge parcial del nou cementiri. (Fotos: Ajuntament)

Imatge parcial del nou cementiri. (Fotos: Ajuntament)

El nou equipament, al qual s’hi accedeix per la continuació del carrer de Cadí a l’alçada de Ronda Nord, compta amb un vial, l’aparcament, l’edifici, la construcció de 198 nínxols i 55 columbaris en una superfície total de 5.497,35 m2. Pel que fa el disseny, el cementiri es troba integrat a l’entorn, amb parets de color terrós, murs amb gabions de pedres, vegetació autòctona i cobertes vegetals amb plantes sedoses de la zona.

Candela també destacava que aquesta és la primera de les tres fases del projecte però que les següents no seran tant costoses per a la mancomunitat: “Tot i que els nínxols i columbaris construïts són els que preveia la primera fase, s’ha fet el moviment de terres per les dues següents que es posaran en marxa quan s’hagi d’ampliar el cementiri”. Les següents fases del projecte contemplen una ampliació de fins a 600 nínxols en una superfície de 8.700 m2.

L’obra, iniciada al mes d’abril del 2014, té un cost d’un milió d’euros i està finançada, la meitat, pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l’altra meitat per la Diputació i els Ajuntaments de Martorelles i Santa Maria de Martorelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.