El pacte UpV-ERC costarà 172.000 euros a Vilanova, segons CiU

En qualsevol pacte sempre hi ha llicències (…)”. Així va anticipar l’alcaldessa de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorenzo (UpV), el fet que ha atorgat un sou de 43.000 euros anuals al regidor Ramon Majà (ERC), soci de govern que li ha donat l’alcaldia.

En aquesta legislatura, els set membres del nou govern vilanoví passaran a tenir nòmina de l’Ajuntament. Els regidors Álvarez, Ruiz, Vall-Llovera (UpV) i Blanco (ERC), fins ara sense dedicació, tindran jornada parcial del 25%; Trilla (UpV), fins ara sense dedicació, tindrà una jornada del 50%; l’alcaldessa, Yolanda Lorenzo (UpV), fins ara sense dedicació, farà una jornada del 90%; i el regidor Majà (ERC), fins al passat govern com a membre d’UpV amb dedicació parcial, tindrà jornada exclusiva.

Segons el grup municipal de CiU, aquest augment suposa un cost total anual per les arques del consistori de quasi 172.000 euros. “El nou govern implementa la novetat que la totalitat de regidors estiguin amb nòmina, el que suposa que de la partida de pressupost 2015 destinada a càrrecs electes i pressupostada amb 62.000 euros (reduïda de 98.000 a 62.000 pel mateix equip de govern d’UpV el febrer passat) no tingui fons ara, amb la nova mesura dels nous sous”, expliquen els convergents.

L’augment més elevat el té el fins ara tinent d’alcalde d’Unitat per Vilanova, Ramon Majà, el qual torna a repetir en aquest càrrec i conserva les mateixes regidories que ja tenia amb Unitat per Vilanova a excepció de barris. Així, el seu sou es veu augmentat fins als 43.000 euros anuals (enfront dels 29.790 euros que va cobrar el 2014), cobrant molt per sobre de l’alcaldessa, qui s’ha fixat un sou de 32.207,28 euros l’any.

Durant el plenari el grup de Convergència li va recriminar al regidor Majà el fet que no hagués volgut avançar més enllà d’una única reunió per un possible pacte amb els convergents: “Ni tan sols s’ha atrevit a proposar-nos-ho perquè sap que si gosava fer-ho, ens hauríem aixecat de la cadira i l’haguéssim plantat”, li va recriminar la portaveu Roser Colomé davant l’augment de salari.

El grup convergent també va demanar que les nòmines polítiques es facin públiques mensualment com a mesura de transparència i que es doni a conèixer el pacte entre UxV i ERC, “ja que encara no s’ha pogut conèixer què suposa pel municipi”. Els convergents consideren que comença una legislatura en la qual s’ha previst dotar de més aportació econòmica als regidors de la que hi ha pressupostada al capítol dels càrrecs electes amb dedicació.

One Response to El pacte UpV-ERC costarà 172.000 euros a Vilanova, segons CiU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *