El Parlament demanarà una reunió amb la direcció de Bacardi

El comitè d’empresa de Bacardi s’ha reunit amb la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya per explicar la situació de l’ERO que l’empresa va comunicar a principis de febrer  i que comportarà el tancament de les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet del Vallès i l’acomiadament de 82 treballadors.

Els representants de la plantilla han remarcat que aquest conflicte és una “conseqüència clara” de la reforma laboral i han exposat la seva proposta per la continuïtat de la planta a Mollet, que ja es va explicar a la direcció per evitar l’expedient de regulació.

La proposició és basa en un transvasament a la planta de Mollet del 20% de la producció de rom que es fa a la planta d’Alemanya i de la producció de tequila de la planta de França, ja que aquestes produccions no es dirigeixen als mercats principals d’aquestes plantes.

Segons el comitè d’empresa, aquesta proposta faria augmentar la ocupació de la planta de Mollet al 78%. “Estaríem parlant d’un tan per cent més alt del que l’empresa qualifica com a òptim”, expliquen. Segons la direcció de Bacardi una producció del 61% és la necessària per la continuïtat de la planta a Mollet.

SUPORT POLÍTIC

La comissió de Treball del Parlament s’ha compromès a fer una proposta de resolució, a fer una visita a la planta de Mollet i a demana una reunió amb la direcció de l’empresa. A més, Oriol Junqueras, vicepresident  del govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda, i Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, han donat el seu recolzament als treballadors per intentar aturar la mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *