El Parlament reconeix la necessitat de desviar la B500 a Sant Fost

Dimecres 22 d’abril, la Comissió de Territori en la seva sessió de treball va emetre una resolució d’instància al Govern de la Generalitat per a:

1.- reconèixer la necessitat inajornable de desviar el trànsit de l’actual carretera B500 fora del casc urbà de Sant Fost des del PK 9,8 al PK 12,8.
2.- formular un projecte que defineixi el traçat de desviament provisional d’aquest tram de la carretera B500 en un termini no superior a sis mesos i sotmetre’l a la consideració de l’ajuntament de Sant Fost.

L'alcaldessa durant la roda de premsa amb motiu de la resolució del Parlament. (Foto: Ajuntament)

L’alcaldessa durant la roda de premsa amb motiu de la resolució del Parlament. (Foto: Ajuntament)

És la primera vegada que es tracta un tema de Sant Fost en un debat al Parlament de Catalunya. “És un dia històric per a Sant Fost, hem fet un pas de gegant, ens han donat la raó i legitimat la nostra reivindicació. A més, reconeix que és competència de la Generalitat”, manifestava l’alcaldessa Montserrat Sanmartí. 

La resolució va comptar amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris i l’abstenció d’ERC. CiU va retirar les dues esmenes que havia presentat. “Han tingut en compte els números presentats de circulació de vehicles (360.000 al mes) i el número d’infractors, uns 1.000 al mes. D’aquests, el 96% són de fora de Sant Fost, per a ells és una carretera, no un carrer de poble”, diu Juan Francisco Fernández, regidor d’Urbanisme.

En breu, s’instal·larà el semàfor regulador i de pas de vianants a l’alçada de l’estanc. Queda pendent també una nova reunió amb el Director general de Carreteres i les accions de la Comissió veïnal. “Continuarem lluitant fins aconseguir el desviament” manifesten els membres de la Comissió, “ara hem d’explicar als veïns aquesta fita i organitzar la implicació del poble”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *