Una trentena de persones van assistir ahir dimarts al vespre a la presentació d’Alternativa per les Franqueses (ApLF) i del seu candidat per a les eleccions municipals vinents, José Antonio Pilar. Periodista de 48 anys, va dir que el seu pas es deu a la seva preocupació pel present i pel futur del municipi on viu i va assegurar que el seu principal objectiu –i el del partit al qual representa– és el de “retornar a la política local el seu sentit original, amb eficàcia, eficiència i, sobretot, transparència”. “L’Ajuntament ha d’estar obert a tothom, no només als amics –va afegir–. Tothom ha de poder dir la seva i obtenir resposta i, en la mesura del possible, aconseguir una solució a les seves demandes. I tothom ha de poder participar en la presa de decisions”.

En aquest sentit, el candidat, que va estar acompanyat a la taula per José Reche i Serafín Mora, membres de l’executiva del partit de la qual ell mateix n’és vicepresident, va remarcar que la necessitat que els ciutadans participin activament en els assumptes del govern local: “Una de les novetats que aplicarem serà la dels pressupostos participatius, que els ciutadans puguin decidir el destí d’una part del pressupost municipal”. La transparència és una de les banderes que ApLF esgrimeix com a fet diferencial respecte dels partits tradicionals.

PEL BENEFICI DE TOTS I CONTRA ELS INTERESSOS D’UNS QUANTS

Alternativa per les Franqueses és, segons va dir el candidat, un partit independent, format per veïns del municipi que tenen un comú denominador: la seva il·lusió per les Franqueses. “Volem transformar les Franqueses, volem millorar les Franqueses. I ho volem fer amb l’ajuda d’una majoria de ciutadans que volen el mateix”, va afirmar Pilar. I tot seguit va afegir: “Aquest partit està format per persones de molt diversa procedència i ideologia, i això és quelcom que ens enriqueix com a partit polític i com a alternativa real. Apostem per un canvi necessari i útil, tenint com a màxima preocupació el benestar de tots i no els interessos d’uns quants. Només per això, la nostra proposta és radicalment diferent de la dels altres”.

“Les persones primer”, diu l’eslògan que apareix a la pancarta que es va exhibir durant la presentació. “Volem humanitzar les Franqueses. En ApLF pensem que les persones han de ser el primer. Per això tota la nostra acció política anirà adreçada a elles. Les persones són les que més estan patint la crisi, però també són les que posen i treuen governs. I el “desgovern” de les Franqueses fa poc o res per elles”, va dir el candidat. Tot seguit, es va adreçar al públic assistent: “Sabien que hi ha més de 200 famílies de Bellavista que sobreviuen gràcies a l’ajuda de Càritas? Sabien que més de 200 infants es van quedar sense casal d’estiu per manca de plaça? Sabien que el “desgovern” de les Franqueses es va negar a obrir a l’agost els menjadors escolars perquè els nens i nenes de les famílies necesitadse poguessin fer, almenys, un àpat complet al dia?”

“Aquesta és la realitat de les Franqueses, però de la que no s’informa en el butlletí municipal i en el web municipal. Aquesta és la realitat del municipi, a l’alcalde del qual se li omple la boca quan diu que l’Ajuntament té un superàvit de 2 milions d’euros. Si això és veritat, que ja els dic que no ho és, el “desgovern” de les Franqueses demostra molt poca sensibilitat social al preferir tenir tot aquest diners en el calaix i no dedicar-ho a aquells que més ho necessiten i en el moment que més es necessita”, va afegir el candidat.

Com a exemple de la manca de sensibilitat de l’actual govern municipal envers els més necessitats i de la gestió “sense sentit” que es practica a les Franqueses, Pilar va destacar la reforma de la plaça Espanya de Bellavista, amb més de 600.000 euros de pressupost: “El moment actual no és el més adequat per gastar tots aquests diners en una obra innecessària, que ningú demanava i que ningú necessitaba veure realitzada, tret els membres de l’equip de “desgovern”. Es van recollir 436 signatures contra aquesta obra i l’Ajuntament no només no va fer cap cas, sinó que ni tan sols va respondre als promotors de la iniciativa. Així de benintencionats i de transparents són els polítics de les Franqueses”.

Pilar també es va referir als nivells de desocupació que hi ha a les Franqueses, amb una taxa d’atur que se situa per sobre del 18%. Segons va dir, aquest any, la diferència entre el més amb més aturats (febrer, 1.792) i el darrer del qual es coneixen dades fins ara (octubre, 1.620), és de només 172 persones. “Ben poca cosa fa l’Ajuntament per a incentivar l’ocupació local, la dels ciutadans en general, la d’aquells que no tenen determinats cognoms”, va afirmar.

CRÍTIQUES AL “DESGOVERN” DE LES FRANQUESES

Durant la seva intervenció, José Antonio Pilar també es va referir als casos de corrupció que afecten especialment Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i va criticar la manca d’aplicació del Codi Ètic del partit, que anunciava que es faria “plegar a tots els càrrecs que mostressin comportaments poc ètics o il·legals” i dels estatuts interns. Segons va dir, CDC és el partit català més afectat per la corrupció, i els seus representants de les Franqueses tampoc estan “nets”. Dirigint-se de nou al públic assistent, el candidat els va preguntar: “Sabien que tots els regidors de les Franqueses estan imputats per sobresous? Però és que no només són ells. És que també estan imputats, i per la mateixa raó, tots els regidors del PSC, del PP i els dos no adscrits. Tot el govern de les Franqueses està imputat per cobrar sobresous”.

“Els polítics han d’estar al servei de les persones i no les persones al servei dels polítics, com passa ara a les Franqueses. Servir als ciutadans és un privilegi que s’ha de gestionar amb transparència, honestedat, proximitat i sentit comú. No amb demagògia, no amb oportunisme, no amb mentides. En el “desgovern” de les Franqueses hi ha molt demagog, molt oportunista i molt mentider”, va assegurar Pilar.

“El “desgovern” de les Franqueses –va afegir el candidat– s’empara en l’opacitat, està mancat de projecte polític i pateix l’absència de transparència i sentit comú. Més que un equip de govern, el que les Franqueses té és un club d’amics que participen en una cadena de favors, que juguen a un joc esperpèntic i que practiquen la política “d’anar tirant” i d’aparador”. I va afegir: “El “desgovern” de les Franqueses no ho està fent bé i tenim el dret de denunciar-ho. Han guanyat molts diners, sí, però han perdut la credibilitat i la confiança de bona part del poble. Les Franqueses necessita un govern nou, sense passat, sense antecedents, sense teranyines. Un govern net, capaç de gestionar la realitat i les necessitats dels ciutadans, que no són poques. Un govern que vulgui resoldre els problemes de la gent”.

MIRANT CAP AL FUTUR

El candidat d’ApLF va afirmar que el temps dels partits tradicionals ha passat, almenys a les Franqueses: “Penso que el conformisme no és sa, que no és millor el que és conegut per dolent que sigui que el bo que està per conèixer. Alternativa és un partit format per ciutadans insatisfets i inquiets, amb les idees i la frescor necessàries. Espero que molta gent desencantada amb certa classe política, la casta local, m’acompanyin en aquest camí cap al futur”. I es va preguntar en veu alta: “És possible que les Franqueses tingui un futur millor? Sí. Podem fer que les Franqueses deixi de ser gris o negre i sigui de colors vius? Sí. És possible, això i més”.

Per finalitzar la seva intervenció, José Antonio Pilar va afirmar que “la situació actual de les Franqueses requereix un altre enfocament, un altre temps, una altra manera de fer les coses”. I va sentenciar: “El futur és el lloc on passarem la resta de la nostra vida, per això és tan important decidir bé en quines mans el deixem”.

4 Responses

  1. Albert P.

    Si como político es la mitad de incisivo que como periodista, le auguro un largo y prometedor futuro, sobre todo en les Franqueses. Pero el movimiento se demuestra andando. De entrada, tenéis mis simpatías. Enhorabuena por la elección.

    Respon
  2. Josep Montgè

    Ya era hora que apareciese un candidato que llama las cosas por su nombre. Basta de que, en les Franqueses, se tapen unos partidos a otros. Los ciudadanos tienen la palabra, si quieren acabar con políticos a los que no les importa su municipio y sí sus intereses particulares, Usted habla claro y tiene mi voto, ánimo y adelante.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.