El Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17,  impulsa una campanya per prevenir i sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn. L’objectiu és vetllar perquè en les festes majors es garanteixi la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries.

L’eslogan de la campanya és “N + O = NO”, un element que fa referència i vol aturar les agressions sexistes que sovint es produeixen en espais de gresca (ja sigui a través de mirades, bromes, actituds invasives i/o abusos) i alertar de la necessitat de denunciar-les, tant si es pateixen en primera persona com si es detecten com a testimonis.

La campanya consistirà principalment en el repartiment de braçalets amb el lema de la iniciativa, i també comptarà amb material gràfic, on es donaran consells i recomanacions per eradicar el sexisme.

Aquesta iniciativa ha sorgit de la col·laboració del Pla C17 amb diverses àrees de l’Ajuntament  de la Garriga  i es fa extensiva a la resta dels municipis adherits a aquest Pla Supramunicial per tal d’impulsar, des de l’administració, una campanya per a unes festes majors lliures de sexisme.

Lemes dels cartells de campanya:

  • Quants cops t’ho he de repetir? CAP.
  • No justifiquis el masclisme en l’alcohol o altres drogues.
  • Que vesteixi com vulgui no vol dir res.
  • Tocaments, comentaris sobre la roba, mirades i acudits són, també, actituds sexistes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.