El projecte del complex comercial adjacent al Circuit de Montmeló comença a donar els seus primers passos. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha inclòs en el seu nou pla de govern presentat dimarts 19 d’abril mesures concretes en aquest sentit, “reservant” 574 hectàrees dels municipis de Montmeló, Granollers i Parets del Vallés.

Per les seves dimensions, la proposta seria equiparable al Pla Director Urbanístic (PDU) de BCN World, encara que el del Vallès Oriental serà un 30% inferior. Els consistoris implicats estan a favor, per l’impacte econòmic que es preveu que arribi a generar.

Puigdemont vol donar-li un gran impuls al Circuit amb una gran zona comercial, que ja ha estat inclosa a l’apartat d’actuacions en matèria de sòl per a activitats econòmiques. De fet, la Generalitat ha pressupostat 60,6 milions d’euros per cobrir les despeses d’urbanització i possibles imprevists. L’Institut Català del Sòl (Incasòl) s’encarregarà de la promoció dels terrenys per captar inversions i potenciar la zona. El Pla Director Urbanístic va ser aprovat el passat mes de gener i a poc a poc va avançant sense que la Generalitat doni massa detalls.

SIMILAR A LA ROCA VILLAGE

circuitSegons publica eleconomista.es, els terrenys que Puigdemont va incloure en el seu nou pla de govern fan referència al sector de Torre Pardalera, on el PDU situa un gran centre comercial de 28.000 metres quadrats. Aquest terreny, segons el PDU, es distribueix en unes deu parcel·les que conformen una avinguda comercial similar a la Roca Village. No obstant això, fonts del sector coneixedores de l’operació han explicat a la publicació que “en cap cas es projecta fer un centre outlet com el del grup Value Retail, 4.000 metres menor i a 13 quilòmetres de distància”.

L’objectiu de l’actuació, segueix eleconomista.es, seria situar comerços en les plantes baixes, encara que es desconeix si seran de moda, luxe o relacionades amb el món del motor. Les plantes superiors es destinarien a activitats tan diverses com a oficines, ús tecnològic o celebració d’esdeveniments.

Això succeiria en un termini màxim de cinc anys, segons el PDU, encara que aquest any es tramitarien i s’aprovarien els projectes d’urbanització i reparcel·lació. La resta del projecte que contempla un circuit de karts internacional, un resort hoteler proper a l’actual hotel Ibis o una zona industrial amb un Clúster Tecnològic, té com a termini màxim de desenvolupament una dècada.

EL GRAN CENTRE COMERCIAL DEL VALLÈS

Eleconomista.es assegura que, a pesar que històricament els governs locals socialistes dels municipis adjacents al Circuit com Granollers, Montmeló o Parets s’havien resistit a situar en els seus voltants grans plataformes comercials per l’afectació que poguessin tenir sobre el comerç local, això sembla haver canviat. “Ara, tots els governs locals sense excepció abanderen aquest projecte, que en la seva part comercial, esdevindria com el gran centre comercial del Vallés Oriental”, afirma el diari.

One Response

  1. Saúl carrasco

    Hola. Soy de Montmeló, y después de mucho pensar, voy a dar mi opinión, la cual esta dividida….. Me explico: pienso que traerá trabajo, que nunca esta mal con los tiempos que corren; y falta hacía, porque teníamos un gran circuito, pero sin nada mas!! Los turistas, al terminar la carrera, ya no tenían donde ir a gastar sus tan preciados euros… jeje… y la zona no tenia centro comercial. Siempre va bien para las poblaciones cercanas.
    Mi opinión contradictoria está clara: el impacto medio ambiental, 574 hectarias de tala de bosque arboles de muchísimos años. La otra contradicción es la económica, esta claro. ¿Qué repercusión tendrá en las poblaciones afectadas? Los ayuntamiento aprovecharán el nuevo “caché” de la zona para subir los impuestos a sus ciudadanos… (Yo aprovechare también a pedirle un aumento a mi jefe..jeje).
    Se como sea, una humilde opinión, ya que en este circo los que mandan no es el público, si no como siempre los que están detrás del telón.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.