El poblat neolític de Canovelles es podrà visitar

El descobriment no afecta a la construcció de l'Escola Els Quatre Vents, que es començarà a construir el setembre, i tindrà una duració d'obra d'entre 15 i 18 mesos.

Les obres per a la realització de l’Escola Els Quatre Vents han deixat en descobert el primer poblat neolític conegut a Catalunya, de fa més de 6.000 anys. En concret s’ha trobat un assentament neolític de dues cabanes construïdes en solera de pedra, intactes, úniques a tota Catalunya i de les poques que hi ha a Espanya i Europa.

El poblat era una construcció planificada, del principi del neolític, amb les cabanes, sis focs o forns amb restes de fustes i una zona diferenciada funerària, en la qual s’han trobat dos esquelets, un d’ells amb una cabra i un vas. El fet més rellevant de la descoberta ve donat perquè l’assentament està intacte, amb una conservació extraordinària i amb una singularitat única.

Per altra banda, la Conselleria de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Canovelles estan treballant per tal que les restes es conservin dins de la mateixa edificació de l’escola i s’elabori un pla de museització educatiu del poblat i de la resta d’elements que s’han trobat en l’anterior fase d’excavació de Ca l’Estrada 1, així com els elements trobat en la Domus d’Olivet.

Notícia relacionada: Descobreixen a Canovelles el primer poblat neolític conegut a Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *