Aquest passat divendres 10 d’abril va tenir lloc a la Sala d’actes de la Parròquia de Sant Sadurní a Montornès del Vallès, una trobada de treball entre els representants del FC Barcelona i la Federació de Penyes Barcelonistes del Vallès, que agrupa les entitats de les dues comarques vallesanes.

2015-04-10_Reunio FCB Federacio penyes VallesEl president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu va presidir la trobada, acompanyat del vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, i el directiu responsable de Penyes, Pau Vilanova. A l’acte també va estar present l’ex porter blaugrana, Pere Valentí Mora.

La Federació de Penyes del Vallès està formada per un total de 42 penyes que aglutinen un total de 5.100 penyistes. Els representants del FC Barcelona van estar acompanyats a la taula presidencial pel president i vicepresident de la Federació de Penyes del Vallès, Antoni Guil i Joan Giménez respectivament, així com el president de la Penya Blaugrana Montornès del Vallès, Vicente Borja.

També va estar present a la trobada l’alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero, que juntament amb Josep Maria Bartomeu van tancar l’acte amb un intercanvi d’obsequis recordatoris de la jornada.

“SOCIS FEM PENYA”

2015-04-10_Reunio FCB Federacio penyes VallesAquesta trobada, al que van participar uns 130 penyistes, formava part de la sèrie de reunions que està efectuant el FC Barcelona amb les Federacions de Penyes de tot Catalunya per a presentar el projecte “Socis fem Penya”. L’objectiu d’aquesta proposta, que ha començat a treballar-se amb diferents penyes representants de cada zona catalana, és el de dotar les penyes d’uns actius que facin molt atractiu adherir-se, sobre tot per aquells socis del territori que encara no hi formin part. Com a representants de les comarques vallesanes, les dues penyes que han participat a la prova pilot del projecte han estat la Penya Barcelonista Granollers i la Penya Blaugrana Sant Cugat. Els seus presidents, Joan Traveria i Josep Maria Félez també van prendre la paraula durant l’acte per exposar les seves impressions d’aquesta prova pilot.

“Socis fem Penya” representa un nou pas endavant dins el Projecte Penyes Segle XXI, que des del 2010 ha anat evolucionant per elevar la marca penyes i ha facilitat la seva autogestió, amb la implantació de les Federacions territorials i la recent constitució de la Confederació de Penyes Barcelonistes.

En el seu parlament, el president Josep Maria Bartomeu va agrair la feina que es fa des de les penyes i el suport que donen al projecte “Socis fem penya”. El president va reconèixer que el moviment penyístic del FC Barcelona és tot un referent a Europa i que molts són els clubs que intenten inspirar-se en el seu model.

Jordi Cardoner va destacar el gran creixement de les penyes en els darrers anys i que l’objectiu del programa “Socis fem penya” és el d’ajudar a fer créixer totes les penyes del territori i dotar al carnet de penyista d’una sèrie d’actius que puguin atraure més socis i aficionats a aquestes entitats.

2015-04-10_Reunio FCB Federacio penyes VallesPer la seva part, Pau Vilanova, va repassar tot el treball que s’havia fet els darrers anys dins el moviment penyístic del Barça, que havia culminat amb la creació de la Confederació de Penyes. També va fer referència com a novetats dels darrers anys l’elaboració del cens de penyes, amb un total de 152.000 penyistes, o el funcionament de l’oficina d’atenció a les penyes.

Finalment, Antoni Guil, president de la Federació del Vallès i de la Confederació de Penyes del FC Barcelona, va destacar la tasca efectuada els darrers anys que ha portat a viure actualment el millor moment del moviment de penyes, gràcies a l’estructura i organització que s’ha aconseguit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.