El pressupost de Martorelles per al 2016 és de 9,4 milions

El ple de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar dimarts 22 de desembre un pressupost pel 2016 de 9.417.921 euros, una xifra que incrementa en 464.661 euros (5,19%) el pressupost de 2015. L’encarregat de presentar el punt va ser el regidor d’Hisenda, Joan Marc Flores, que va deixar clar que “aquest no és una cosa rígida ni fixa sinó que l’anirem treballant respectant sempre el principi de d’estabilitat”.

Pel que fa les despeses, el capítol 1, despeses de personal, disminueix en 50.589 euros (1,97%) respecte el pressupost del 2015. El capítol 2, despeses corrents en béns i serveis, la partida s’incrementa en 286.440 euros (7,45%) respecte el 2015 per fer front a pagaments com el del conveni d’energia elèctrica, l’aigua, els semàfors, l’estudi de la xarxa del clavegueram i el POUM.

ple martorelles

Imatge del ple. (Foto: Ajuntament)

Pel que fa el capítol 4, transferències corrents, l’augment és de 212.851 euros (27,03) i respon a la previsió de pagament del conveni amb l’Ajuntament de Montmeló per a la prestació del servei de policia que tindrà un cost de 446.000 euros/any. Aquest increment ve donat també per la previsió del pagament pel Consorci Teledigital Mollet pel qual s’han previst 33.000 euros: “El pressupost 2015 només contemplava 16.000 euros ja que la intenció de l’anterior mandat era sortir del consorci al mes de juliol”, va explicar el regidor d’Hisenda, Joan Marc Flores, que destacava també un augment de la despesa per a les prestacions d’atenció a les persones (Serveis Socials, Cultura, Joventut i Esports).

En el capítol 6, el d’inversions, l’increment és de 57.600 euros (4,90%) i respon, en gran part, a la previsió de pagament de les obres de remodelació del barri de Can Sunyer. Pel que fa les inversions, Flores va explicar a l’acabar la seva exposició que l’Ajuntament preveu “grans ingressos amb caràcter retroactiu des del juny passat gràcies al nou conveni que properament se signarà amb Cobega”. A més a més, a aquests ingressos, s’hauran de sumar la plusvàlua que l’empresa Reca ha pagat de forma anticipada i la plusvàlua de l’antiga nau de Domar que, tot i preveure que anirà per la via judicial, és aproximadament d’un milió d’euros: “D’aquesta manera, d’aquí uns mesos quan fem el tancament de comptes tindrem un romanent de tresoreria per poder elaborar un potent pla d’inversions pel municipi”, avançava Flores.

El portaveu del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya, Marc Pertíñez, va aprofitar el seu torn de paraula per avançar que el seu grup votaria a favor d’aquest pressupost i felicitava l’equip de govern per haver-lo presentat abans d’acabar el 2015: “Aquest pressupost posa les bases per un canvi de tendència al municipi necessari des de feia anys”, declarava el convergent.

Finalment, l’alcalde, Marc Candela, va destacar que “el més important per a nosaltres són les partides dedicades a l’atenció de les persones, no les inversions”. A més a més, va reiterar que el pressupost és “un element viu, que anirà variant per adaptar-se a la realitat del dia a dia al municipi” i que un Ajuntament ha de reduir el que pugui la despesa però també intentar trobar les millors fórmules per obtenir i generar ingressos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *