El PSC impedeix novament l’adhesió de Parets a l’AMI

El vot contrari dels vuit regidors del PSC, en el ple ordinari d’aquest dijous, ha impedit l’adhesió de l’Ajuntament de Parets a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta presentada per Ara Parets ERC, NOPP i CiU va rebre 5 vots a favor, 3 abstencions dels regidors de Sumem Parets i 9 vots en contra, 8 socialistes i un del regidor de Ciutadans.

El ple va estar concorregut.

El ple va estar concorregut. (Foto: Ara Parets ERC)

El portaveu d’Ara Parets ERC, impulsors d’aquesta iniciativa que ja s’havia votat a final de 2012 aleshores presentada per l’ANC, lamentava “el vot incoherent del PSC-PSOE a Parets que a diferència d’altres municipis on governa però on necessita el suport d’altres forces, com ara Montmeló, Terrassa i Castelldefels, sí que ha donat suport a l’adhesió a l’AMI”, deia Jordi Seguer.

“Intuïm que si a Parets el nostre alcalde necessités els vots del nostre partit per governar, segurament hauria acceptat l’adhesió a l’associació de municipis per a la independència”, afegien des d’Ara Parets ERC.

Els republicans es van dirigir a l’alcalde Sergi Mingote perquè “no oblidés que al voltant d’un miler dels 3.000 vots que va rebre en les passades eleccions municipals són de persones que estan a favor del procés que ha de conduir a una Catalunya independent”.

Ara Parets ERC va anar més enllà i va comparar el govern actual amb el del seu antecessor: “Quina diferència senyor Mingote entre el govern que vostè encapçala i l’anterior alcalde Joan Seguer, que va ser un dels impulsors de la campanya Un país una bandera. El seu partit ha abandonat la centralitat del catalanisme per defensar els mateixos postulats que Ciutadans o el Partit Popular contraris fins i tot al dret a decidir del poble català. El seu partit en àmbit nacional parla d’il·legalitat en el fet que Catalunya pugui ser un Estat independent. Però que no era il·legal en el seu moment el divorci, l’avortament o el matrimoni entre persones del mateix sexe”, va dir Seguer durant la seva intervenció.

En el moment final de la seva intervenció Ara Parets ERC va recordar-li a Mingote que durant la seva etapa d’alpinista va utilitzar l’estelada per coronar muntanyes: “És molt incoherent que vostè voti en contra de la moció quan en el seu vessant esportiu va fer-se fotografies amb l’estelada en molts dels cims muntanyencs que va coronar en la seva etapa d’alpinista. No li sona aquesta imatge? Què ha canviat des d’aleshores i fins avui en dia?”.

Un dels regidors republicans va mostrar a tot el públic assistent al plenari una fotografia del segon ascens de Mingote, el 2003, amb una estelada. L’alcalde, que no va voler respondre les afirmacions del portaveu d’Ara Parets ERC, va tancar el debat i va donar pas a l’apartat de mocions, precs i preguntes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *