El Punt de Mediació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui celebra aquest 21 de gener el primer any des de la seva posada en marxa el passat 2015 i ho fa havent resolt amb acord 29 situacions de conflicte ciutadà.

Isidre Pineda i Eva Sala. (Foto: Ajuntament)

Isidre Pineda i Eva Sala. (Foto: Ajuntament)

En total, el jove servei ha rebut 64 sol·licituds, de les quals 51 estan tancades i 13 continuen obertes, que afecten més de 700 persones que viuen o treballen a Caldes de Montbui.

De les 51 sol·licituds tancades, 29 s’han resolt amb un acord de les parts, 18 no han estat mediades per voluntat d’una de les parts i 4 no han aconseguit superar les diferències a través d’aquesta eina opcional i prèvia a la via judicial.

En el balanç fet pel Punt de Mediació, destaquen els casos encabits en les categories de diferències veïnals (33) i familiars (18). Altres motius que ha rebut el servei són els contractuals, d’ús de l’espai públic o escolars.

D’altra banda, les dificultats de relacions entre veïns, les relacions entre parelles, els sorolls, les obres o les humitats han estat els temes que més consultes han motivat.

El Punt de Mediació funciona a través de la sol·licitud directa dels veïns o a través de derivacions fetes per altres serveis municipals. Enguany l’OAC, l’Oficina d’Habitatge, la Policia Local i els departaments d’Acció Social i de Serveis Territorials han derivat gairebé una cinquantena de casos, més tres casos derivats pels Mossos d’Esquadra. El Punt, per tant, ha atès 14 casos amb sol·licitud directa i 50 derivats.

Tot plegat ha estat presentat en roda de premsa a càrrec del regidor de Participació Ciutadana i Voluntariat, Isidre Pineda, i de la mediadora responsable del servei, Eva Sala.

EL PUNT DE MEDIACIÓ

 Servei gratuït que s’ofereix a l’Ajuntament un cop per setmana i que actua com un sistema alternatiu i complementari per a la resolució de conflictes familiars i veïnals, sobretot. Consisteix en fer intervenir un professional neutral i imparcial en processos no judicials de resolució de conflictes on les parts no han pogut arribar a un acord per si mateixes.

Per demanar hora és necessari adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: pl. de la Font del Lleó, 11 tel. 93 865 56 56 – caldesm@caldesdemontbui.cat

DIA INTERNACIONAL DE LA MEDIACIÓ

El 21 de gener se celebra el Dia Internacional de la Mediació, que commemora l’aprovació del primer text legislatiu sobre mediació familiar a Europa, a través de la Recomanació núm. 98 aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa el 21 de gener de 1998.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.