El Punt de Mediació de Caldes atén 64 casos durant el primer any

El Punt de Mediació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui celebra aquest 21 de gener el primer any des de la seva posada en marxa el passat 2015 i ho fa havent resolt amb acord 29 situacions de conflicte ciutadà.

Isidre Pineda i Eva Sala. (Foto: Ajuntament)

Isidre Pineda i Eva Sala. (Foto: Ajuntament)

En total, el jove servei ha rebut 64 sol·licituds, de les quals 51 estan tancades i 13 continuen obertes, que afecten més de 700 persones que viuen o treballen a Caldes de Montbui.

De les 51 sol·licituds tancades, 29 s’han resolt amb un acord de les parts, 18 no han estat mediades per voluntat d’una de les parts i 4 no han aconseguit superar les diferències a través d’aquesta eina opcional i prèvia a la via judicial.

En el balanç fet pel Punt de Mediació, destaquen els casos encabits en les categories de diferències veïnals (33) i familiars (18). Altres motius que ha rebut el servei són els contractuals, d’ús de l’espai públic o escolars.

D’altra banda, les dificultats de relacions entre veïns, les relacions entre parelles, els sorolls, les obres o les humitats han estat els temes que més consultes han motivat.

El Punt de Mediació funciona a través de la sol·licitud directa dels veïns o a través de derivacions fetes per altres serveis municipals. Enguany l’OAC, l’Oficina d’Habitatge, la Policia Local i els departaments d’Acció Social i de Serveis Territorials han derivat gairebé una cinquantena de casos, més tres casos derivats pels Mossos d’Esquadra. El Punt, per tant, ha atès 14 casos amb sol·licitud directa i 50 derivats.

Tot plegat ha estat presentat en roda de premsa a càrrec del regidor de Participació Ciutadana i Voluntariat, Isidre Pineda, i de la mediadora responsable del servei, Eva Sala.

EL PUNT DE MEDIACIÓ

 Servei gratuït que s’ofereix a l’Ajuntament un cop per setmana i que actua com un sistema alternatiu i complementari per a la resolució de conflictes familiars i veïnals, sobretot. Consisteix en fer intervenir un professional neutral i imparcial en processos no judicials de resolució de conflictes on les parts no han pogut arribar a un acord per si mateixes.

Per demanar hora és necessari adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: pl. de la Font del Lleó, 11 tel. 93 865 56 56 – caldesm@caldesdemontbui.cat

DIA INTERNACIONAL DE LA MEDIACIÓ

El 21 de gener se celebra el Dia Internacional de la Mediació, que commemora l’aprovació del primer text legislatiu sobre mediació familiar a Europa, a través de la Recomanació núm. 98 aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa el 21 de gener de 1998.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *