El Museu Abelló acull l’exposició “Oxietat”, una mostra que pretén criticar l’ús que les elits fan de l’art per tal de crear un discurs que defensi els seus interessos. La mostra es obra de l’ artista molletana Raquel Avellaneda Gómiz.

La mostra, que s’exposarà a l’espai “El Racó de l’artista” del Museu Abelló, recull un seguit d’obres amb un nexe en comú: criticar el fet que, al llarg de la història, les diferents disciplines artístiques hagin estat sotmeses a uns interessos culturals, classistes i selectius que han anat formant un discurs i un disseny de la realitat partidista i interessat.

Segons Raquel Avellaneda, aquest sotmetiment, sovint, ha deformat el discurs artístic per fer-lo correspondre amb el discurs que les institucions han volgut donar a conèixer allunyant l’art del que realment és la seva funció, potenciar el pensament crític.

Així, a través de les diferents tècniques clàssiques utilitzades per l’artista, a “Oxietat” hi ha crítica i ridiculització del valor de cada obra entès des d’aquest punt de vista elitista i objectual. De fet, l’artista no creu en l’especialització disciplinar, ja que defensa que el més enriquidor i el veritable discurs es confecciona des de la multidisciplinarietat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.