El Rebost dels Aliments Frescos és un dels projectes socials més importants que l’Ajuntament de Montmeló, en col·laboració amb Càritas, porta a terme des de fa un any i mig.

El projecte va neixer l’any 2013 amb la pretensió de treballar per una banda la conscienciació i capacitació entre la ciutadania del greu problema que suposa el malbaratament d’aliments, tot incidint en la prevenció, mitjançant campanyes de comunicació, xerrades informatives, cursos de cuina per prevenir el malbaratament alimentari…, i per una altra banda treballar amb el segon gran generador per tal de poder recuperar els aliments i repartir-los entre la població que es troba en situacions socials de vulnerabilitat i que són ateses pel departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Montmeló.

El Rebost dels Aliments Frescos de Montmeló atén setmanalment entre 12 i 16 famílies. La suma dels components de les famílies ateses, extrapolat a tot l’any 2014 sumen un total de 2.104 atencions. D’aquestes, el percentatge de menors atesos ha passat del 38% a l’any 2013 al 55% a l’any 2014.

El projecte va ser presentat a la 8a edició dels Premis Josep Maria Rueda i Palenzuela que té per objectiu reconèixer projectes i accions que fomenten processos participatius, el teixit social i la capacitat organitzativa de la comunitat.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.