L’últim ple de l’Ajuntament de Parets, celebrat el 19 de maig, va aprovar amb els vots favorables del Govern municipal (PSC-CDC) una modificació de crèdit que permetrà utilitzar 1,5 milions d’euros del romanent de tresoreria que hi havia disponible, per finançar les inversions previstes aquest 2016 i per pagar factures pendents com ara indemnitzacions de personal, telefonia, aigua i activitats de festa major, entre d’altres.

D’aquesta manera, segons critica el grup municipal  d’Ara Parets ERC, el romanent de tresoreria baixarà en tan sols cinc mesos en un 88%. “Dels 7,7 milions d’euros amb els que es va tancar l’exercici 2015 es passarà a només 900.000 euros”, afirmen.

MAQUILLATGE DELS COMPTES PÚBLICS

Des d’Ara Parets ERC lamenten que el Govern municipal transmeti als mitjans de comunicació la informació de la liquidació del pressupost 2015 “maquillada” i “completament esbiaixada”.

En aquest sentit, els republicans recorden que la informació que el govern ha facilitat es refereix al tancament del pressupost 2015 amb un amb un romanent de tresoreria de 7,7 milions i un superàvit de 3,5 milions d’euros. “El que no van dir és que dels 7,7 milions d’euros, 5,3 milions estaven afectats; és a dir, aquesta era la quantitat en factures pendents que l’Ajuntament va deixar de pagar a 31 de desembre”, critiquen des d’ERC.

“El romanent real era de 2,4 milions d’euros, però d’aquesta quantitat ara se n’utilitzarà 1,5 milions per pagar més factures pendents i per finançar les inversions del pressupost 2016”, critiquen els republicans. “El que també va amagar l’equip de govern és el deute viu amb les entitats bancàries, que a 31 de desembre, era de 8,5 milions d’euros”, afegeixen.

Per altra banda, ERC considera que la liquidació de pressupost de l’any passat va posar de manifest com l’Ajuntament va deixar de gastar moltes de les partides en àrees com les de Foment d’Ocupació amb un romanent de 386.166 euros; Serveis Socials: 220.913 euros; Urbanisme: 753.548 euros; Via Pública: 1,2 milions euros; Comerç i Turisme: 200.000 euros; i Parcs i Jardins: 196.261 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.