El Servei d’Orientació Laboral i Acadèmica de Lliçà rep 142 inscripcions

Des de fa més d’un any, tècnics de diferents regidories de l’Ajuntament i també de la Mancomunitat de la Vall del Tenes (Promoció Econòmica, Educació, Serveis Socials, Joventut i el SEOVT) treballen en el Pla Millorem l’Ocupació. Aquest pla consisteix en un seguit de mesures per promoure la millora de la ocupabilitat dels ciutadans de Lliçà d’Amunt, essent el públic principal  les persones entre els 16 i els 35 anys.

Una de les principals mesures ha estat la millora del Servei d’Orientació Laboral i Acadèmica individual, que s’ha estat realitzant des del desembre de 2014. El servei orienta i redirigeix a les persones en la cerca de la pròpia ocupabilitat.

El treball consta de tres fases:

– Autoconeixement: és important que la persona sàpiga què vol, com ho vol i quines competències té o necessita aprendre per arribar allà on vol arribar.

– Coneixement del mercat de treball: és necessari conèixer el mercat de treball per poder saber quines ocupacions existeixen o si caldria estudiar una cosa o una altra per poder arribar a treballar d’allò que agradaria.

– Acció: començar a caminar cap a la direcció que cadascú s’ha marcat posant en marxa les accions necessàries.

Durant els sis primers mesos de l’any, s’han inscrit al Servei d’Orientació Laboral i Acadèmica un total de 142 persones, de les quals 60 són dones i 82 són homes. S’han atès a 89 joves entre 16 i 24 anys i 53 persones de més de 24. En la seva majoria, no tenen experiències laborals de llarga durada i necessiten iniciar-se en el món professional.

Val a dir que hi ha persones amb les que s’estan treballant les dues vessants de l’orientació: la laboral i l’acadèmica.

Amb aquestes 142 persones inscrites s’han fet un total de 261 entrevistes de seguiment presencials i 66 no presencials (via correu electrònic o telèfon).

Per altra banda, s’han acompanyat un total de 40 joves en els tràmits per la inscripció a la Garantia Juvenil.

També cal destacar que del total de 142 persones que han pogut ser assessorades, 77 (54,2%) ja han acabat el seu itinerari d’orientació per diferents motius, però més d’un 50% ha acabat l’itinerari perquè ha complert el seu objectiu (treballar, estudiar o formar-se).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *