El vi de can Terrers es bevia a tota la Mediterrània

El fons de la fossa per al contrapès de la premsa bastit amb tres enormes pedres de gres. (Foto: Roberto González)

El fons de la fossa per al contrapès de la premsa bastit amb tres enormes pedres de gres. (Foto: Roberto González)

Entre els anys 2002 i 2005 es van descobrir i excavar a la vil·la romana de can Terrers de la Garriga les restes d’una zona de premsatge lligada a un dipòsits que ja s’havien descobert.

En concret, s’hi van trobar les restes de dues premses de palanca, semblants a d’altres que s’han documentat en vil·les romanes de Teià o Castellbisbal, per exemple.

Molt probablement, en aquest espai s’hi produïa vi entre els segles I i II de la nostra era. Un vi que es devia comercialitzar a tota la Mediterrània, perquè fa 2.000 anys la Laietània –el que avui són el dos Vallesos, el Maresme i el Barcelonès, aproximadament– era la màxima productora i exportadora de vi de tot l’Imperi Romà. I, en concret, els vins procedents de Lauro –segurament ben a prop de la Garriga– eren, segons Plini el Vell, uns dels millors d’entre els de baixa qualitat.

 

2 Responses to El vi de can Terrers es bevia a tota la Mediterrània

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *