El viatge llampec que van fer l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, i el regidor d’esports, Dídac Cayuela, per assistir als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro (Brasil) hauria costat 3.483,55 euros. Segons ha informat el grup municipal Ara Parets ERC, aquesta és la xifra que els ha facilitat la regidora de Serveis Generals, Paola Gratacós.

La resposta de la regidora socialista arriba després que el grup presentés nombroses peticions d’informació i, ja per últim, un escrit de queixa davant del Síndic de Greuges el desembre, on se li demanava l’empara “per la manca de transparència del Govern Sociovergent”.

Durant l’estada, suposadament de tres dies a Brasil, Mingote i Cayuela s’haurien gastat 618,01 euros en allotjament, 556,62 euros en taxis i 236,80 euros en altres despeses que no s’han fet públiques.

A més, el cost dels bitllets d’anada i tornada dels dos càrrecs electes va ser de 2.072,62 euros.

Les despeses més desorbitades es van produir sobretot en taxis i més si es té en compte el tipus de canvi entre l’euro i el real, la moneda brasilera (1 euro = 3,4 reals).

RECLAMEN PODER CONSULTAR LES FACTURES

Després de rebre les dades el grup municipal d’Ara Parets ERC ha demanat per escrit al Govern poder consultar les factures d’aquest viatge que tanta polèmica va aixecar durant el setembre, “ja que no es va comunicar prèviament tal com havia passat en les estades a Atenes (2004) i Londres (2012)”.

De fet, el 2008 l’aleshores alcalde Joan Seguer va rebutjar –per la llunyania–viatjar fins a Pequín per assistir als Jocs Paralímpics d’aquell any.

Durant el ple celebrat el 29 de setembre, l’alcalde actual, Sergi Mingote, va anunciar que si torna a revalidar l’alcaldia viatjarà al Japó per assistir als Jocs de 2020.

La regidora Gratacós assegura en la seva resposta que “el consistori ha de continuar amb aquesta línia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.