Els Bombers treballen en l’extinció d’un incendi de serradures a Llinars

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’extinció de l’incendi que afecta des d’ahir al matí una pila de serradures de fusta a l’exterior d’una empresa de Llinars del Vallès, ubicada al quilòmetre 13,3 de la carretera C-251.
L’incendi, del qual es va rebre l’avís ahir a les 09.17 hores del matí, afecta una pila de 50.000m3 de serradures. Aquesta matinada, el foc ha agafat més intensitat i s’ha propagat a tota la pila. A més, ha generant un petit incendi de matolls, d’uns 100m2, al costat d’una masia propera que s’ha apagat ràpidament. Ara per ara, els efectius han pogut contenir les flames i el tenen estabilitzat. No obstant això, treballen intensament per evitar que, de cara aquesta tarda, en què es preveu que s’intensifiqui el vent, el foc pugui tornar  a agafar intensitat i propagar-se cap a la zona boscosa del costat.
En les tasques d’extinció treballen una vintena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, i maquinària pensant de la mateixa empresa per anar traient la fusta i removent les piles de serradures.
Cal destacar que ahir, el fum que va generar inicialment l’incendi, va interrompre la circulació de trens, però avui no ha produït cap alteració ni tall ferroviari.
Recordem que la situació de risc d’incendi forestal a tot el país, atesa l’acumulació de sequera és elevat, i amb l’entrada de vent de component sud-oest d’avui es pot agreujar la situació. Per això, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior, demana que s’extremin les precaucions per tal d’evitar que es produeixin incendis forestals. A més, es vol remarcar que és molt important donar avís de qualsevol situació de perill al telèfon únic d’emergències 112.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *