La Junta Local de Seguretat de les Franqueses va reunir-se el dimarts 21 de juny per analitzar les dades en matèria de seguretat ciutadana al municipi i proposar accions de millora.

Segons les dades recollides durant l’any (del maig del 2015 al maig del 2016) les Franqueses del Vallès és un municipi segur. En total s’han registrat 771 delictes, un 9,9% menys que en el període anterior quan se’n van registrar fins a 856.

Les infraccions penals conegudes en aquest període i l’anterior es divideixen en les tipologies següents:

Delictes Del 05/14 al 05/15 Del 05/15 al 05/16
Contra el patrimoni 700 639
Contra les persones 90 82
Relatius al trànsit 35 31
Contra l’odre públic 14 2
Contra la salut pública 2 4
Resta de delictes 15 13

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, tot i haver-se reduït respecte el període anterior, els més habituals són els robatoris (36,9%) seguits dels furts (27,5%). Els robatoris més freqüents són amb força a l’interior del vehicle i al domicili. En relació als delictes relatius al trànsit, la meitat són de conducció sota els efectes de l’alcohol.

Segons el delegat de Govern, Miquel Àngel Escobar, les Franqueses està per sota de la mitjana de delictes a la comarca i a la província. Segons ha informat l’Ajuntament, els cossos de seguretat apunten que les càmeres del sistema del foto vermell instal·lat en alguns punts semàfors del municipi han contribuït al descens de les infraccions penals.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Antonio Marín (PSC), ressalta la importància d’aquestes reunions perquè permeten treballar amb la informació recollida des d’una altra perspectiva més general i posar de relleu alguns problemes que poden passar desapercebuts. Marín també va destacar l’impacte positiu de les sessions informatives que ofereixen els agents de la Policia Local adaptades a públics i temàtiques concretes.

A més del delegat del govern i del regidor a la reunió van participar-hi representants dels diferents cossos de seguretat de Catalunya: l’inspector cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Granollers, Francesc Félez; el sotscap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Granollers, Rafael Puche; i el comandant del lloc de la Guardia Civil de Canovelles, Roberto Cordero.

Per part del consistori també van prendre-hi part l’alcalde, Francesc Colomé (CiU); el regidor de Relacions Institucionals, Ferran Jiménez (CiU); l’inspector en cap de la Policia Local, Xavier López; el sergent, Jesús Alejandro Hernández; i el secretari de la Corporació, Àlex Martín.

Leave a Reply

Your email address will not be published.