Els Gegants de les Franqueses surten del municipi

El nom de les Franqueses del Vallès va recórrer els carrers de Castellbisbal de la mà dels seus tres gegants diumenge passat, 24 de gener. És la primera trobada en què participen els gegants del municipi, estrenats el 19 de setembre del 2015. El marquès, la pagesa i l’alumne van compartir cercavila amb 12 colles geganteres en el marc de la 25a Trobada Gegantera de Castellbisbal.

Imatge de la sortida.

Imatge de la sortida.

Una quarentena de membres de la “taca verda” (portadors, músics i acompanyants) van lluir els gegants en una gran jornada organitzada pels amfitrions de Castellbisbal. El gegantó de les Franqueses va obrir el ball de lluïment a la plaça de l’església. Després la parella de gegants va dansar el ball de bateig. Fa uns mesos, el 19 de setembre de 2015, els Gegants de Castellbisbal van ser precisament els que van assistir a la cerimònia de bateig de les Franqueses i és per això que han tornat la invitació.

La propera sortida dels gegants de les Franqueses serà el 6 de febrer a Granollers, a casa la colla que ha convidat els representants franquesins juntament amb els gegants de la Garriga, per presidir la tradicional cursa de gegants que es fa per la tarda, prèvia a La Mitja Marató de diumenge 7 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *