Aquest cap de setmana Bellavista s’ha vestit de verd i de groc, els colors de les les colles dels Guillots i els Suats, per celebrar la Festa Major. La quarantena d’actes programats, pensats per a tots els públics, han animat als veïns i veïnes a participar activament a la festa.

L'estirada de tractor infantil. (Fotos: Ajuntament)

L’estirada de tractor infantil. (Fotos: Ajuntament)

Enguany, la Festa Major ha comptat amb dos ingredients especials. D’una banda, les colles celebraven el cinquè aniversari del seu naixement i, d’altra banda, apareixia en escena una nova entitat: la Comissió de Festes de Bellavista, la funció de la qual és vetllar pel bon funcionament de les celebracions. La Comissió de Festes, que aglutina un gran equip humà i altres associacions, ha complert el seu objectiu amb èxit. La nova entitat, sorgida de l’antiga Coordinadora de la Festa Major de Bellavista, ha ideat i aportat propostes engrescadores que han omplert les places i els carrers de Bellavista.

L'arrossada popular de Festa Major.

L’arrossada popular de Festa Major.

Els Guillots s’han emportat aquesta edició de la festa i han trencat l’empat que hi havia al marcador. L’equip de color verd va proclamar-se guanyador tant a la prova d’estirada de tractor d’adults com a la de nens i nenes i també va aconseguir la victòria a la prova Menja’t l’Olla, que consisteix a beure tasses de xocolata. A més de les proves puntuables el jurat ha valorat altres aspectes de la festa; s’ha tingut en compte l’originalitat, els recursos utilitzats i la capacitat de mobilització.

La mostra de danses i exhibicions d'entitats va omplir la plaça Major.

La mostra de danses i exhibicions d’entitats va omplir la plaça Major.

Durant tot el cap de setmana, Guillots i Suats han avivat la festa amb espectacles itinerants. Els Guillots lluïen vestimenta de cancan i oferien actuacions mogudes d’aquest ball francès. En canvi, els Suats van optar per disfressar-se d’estil flamenc i, a més dels balls i les cançons, anaven acompanyats d’una caravana per repartir gaspatxo i ventalls per fer passar la calor.

Els actes més multitudinaris s’han concentrat al vespre amb els correfocs, els concerts i els balls. Altres actes destacats han estat la mostra de danses i exhibicions de les entitats, el campionat de tir i de petanca o l’arrossada popular.

La Festa Major de Bellavista ha inaugurat l’època de festes al municipi. La propera serà la Festa Major de Marata que es celebrarà els dies 17, 18, 24, 25 i 26 de juliol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.