Els més petits protagonitzaran l’obertura del Parc Joan Miró de Martorelles

L’Ajuntament de Martorelles ha finalitzat les obres de remodelació del parc Joan Miró del municipi. A les respectives millores detallades en edicions anteriors del butlletí municipal s’hi ha d’afegir la transformació de l’espai en un parc temàtic del conte infantil En Patufet.

Els ciutadans podran conèixer el nou espai el proper dimarts 24 de març a les 17 hores en una obertura que comptarà amb l’actuació de ‘La Barraqueta de Primavera’ i els seus contes infantils i una xocolatada popular mentre els més petits del municipi aniran descobrint els racons més divertits del parc.

VESSANT LÚDIC, ARTÍSTIC

Els jocs d'en Patufet estan ubicats a la segona terrassa del parc. (Foto: Ajuntament)

Els jocs d’en Patufet estan ubicats a la segona terrassa del parc. (Foto: Ajuntament)

Es tracta del primer parc per espais públics que té un vessant lúdic, artístic i de difusió de la cultura tradicional i del nostre país. Està pensat perquè els avis puguin explicar aquests contes als seus néts i els pares als seus fills d’una forma fàcil i divertida. El parc està format per un panell de dos metres d’alçada per 75 cm d’amplada on s’explica el conte amb il·lustracions, dos jocs de molla amb els dibuixos d’En Patufet i El Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibuix de La Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és La Botiga.

El panell de benvinguda incorpora un codi QR perquè els nens puguin descarregar, amb el mòbil o la tauleta, el conte i els dibuixos de la Pilarín Bayés en format PDF. D’aquesta manera, després de jugar a l’aire lliure amb els personatges del conte, poden llegir-lo i pintar-lo a casa amb els pares.

La Diputació ha donat suport a aquesta iniciativa amb una línia d’ajuts per als ajuntaments de la província. El primer parc d’En Patufet es va inaugurar l’11 de setembre de 2013 a Vic i, actualment, ja es pot veure en uns 60 municipis de Catalunya i Andorra. Després de la bona acollida, tant dels nens com dels adults, s’han creat els parcs amb personatges dels contes de La Caputxeta vermella i Els Tres Porquets.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *