Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers van desmantellar, a finals del passat mes d’octubre, dues plantacions de marihuana localitzades en cases de Vallgorguina i Riells i Viabrea (La Selva).
La investigació es va iniciar cap a finals del mes de juliol quan els agents van tenir coneixement que en una casa de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina s’estaria cultivant marihuana.
Les tasques realitzades pels investigadors van permetre comprovar que aquesta casa estava llogada per un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Celoni, el qual no hi residia habitualment,  sinó que la feia servir per al cultiu clandestí de marihuana.
Aquesta mateixa investigació va portar els agents cap a una altra casa, aquesta vegada localitzada a la localitat de Riells i Viabrea, que estava llogada per l’ex-parella sentimental de l’investigat, una dona de 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïna de Riells i Viabrea. Des d’aquest indret, també es portava a terme la mateixa activitat clandestina de cultiu de marihuana.
Amb tots aquests indicis els investigadors van realitzar el passat 22 d’octubre l’entrada i perquisició als dos habitatges on es van localitzar diversos habitacles de grans dimensions habilitats per al cultiu de la droga. La infraestructura dels domicilis estava dotada de reg automàtic, temporitzadors, llums halògens d’alta intensitat, ventiladors, transformadors, termòstats, tubs extractors d’aire i dipòsits d’aigua.
A la casa de Vallgorguina es van trobar un total de 496 plantes de marihuana i a la de Riells i Viabrea n’hi havia 294.
Les dues persones llogateres van quedar detingudes el mateix dia per un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i també van quedar imputades per un delicte de defraudació del fluid elèctric donat que ambdues cases tenien manipulats els comptadors de la llum.
En l’operació policial també es va detenir una tercera persona, amic dels llogaters, un home de 33 anys d’edat, d’origen magrebí i veí de Sant Celoni, el qual col·laborava amb ells  en el cultiu i la distribució de la marihuana.
Es dóna la circumstància que cap dels detinguts tenia antecedents policials anteriors. Tots tres resten en llibertat a l’espera que l’autoritat judicial els citi per a la celebració de judici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.