Els Mossos intervenen 5.490 plantes de marihuana a Cardedeu i Llinars

Agents dels Mossos d’Esquadra han desmantellat diverses plantacions de marihuana ubicades en naus industrials on es practicava el conreu intensiu d’aquesta planta.

La investigació va començar fa poques setmanes arran d’unes informacions que els investigadors van rebre i que feien referència a tres naus industrials ubicades als municipis de Cardedeu i Llinars del Vallès on s’estaria cultivant marihuana de forma intensiva.

Un cop els investigadors van contrastar les informacions i van comprovar que efectivament les naus estaven destinades al cultiu de marihuana, el passat 30 de setembre es van fer les entrades i escorcolls. El resultat del dispositiu policial va ser la detenció de set persones i la intervenció de 5.490 plantes en diferents estats de creixement, cinc quilograms  de cabdells de marihuana preparats per al consum, uns 6.000 euros en efectiu i dos vehicles que els detinguts utilitzaven en la seva activitat delictiva.

Els detinguts, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica, són sis homes i una dona d’edats compreses entre els 23 i els 61 anys. Els detinguts són persones de diferents nacionalitats: dos homes i una dona de nacionalitat espanyola, dos homes de nacionalitat colombiana, un de nacionalitat boliviana i l´últim d’origen senegalès. Hi hauria una altra dona relacionada amb el cas que no va resultar detinguda pel seu avançat estat de gestació però que ha resultat denunciada pels mateixos fets.

Els agents van poder comprovar que les naus estaven totalment habilitades per al conreu intensiu i continu d’aquest substància. Per la quantitat de substància intervinguda i el muntatge elèctric existent es calcula que entre les tres naus estaven aconseguint un producció trimestral aproximada de 100 quilograms de cabdells de marihuana que tindria un valor en el mercat il·lícit de 110.000 euros.

Es dóna la circumstància que els detinguts no disposaven d’antecedents policials anteriors a excepció d’un d’ells, d’origen espanyol, que acumulava diversos per delictes d’estafes. Els detinguts van passar ahir a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Granollers el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *