Els municipis del Baix Montseny s’organitzen per treballar plegats

La tercera Jornada de treball d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny que es va fer dissabte a Can Putxet va aplegar una quarantena de polítics en representació de deu municipis: Sant Celoni, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Vallgorguina, Riells i Viabrea, Gualba, Campins i Sant Pere de Vilamajor.

Imatge de la jornada.

Imatge de la jornada.

La principal conclusió de la jornada va ser la creació d’una mínima estructura de funcionament que permeti treballar en els elements comuns entre els municipis. En aquests moments, segons va explicar l’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ja es treballa de forma col·laborativa en alguns àmbits com el social, l’habitatge, aspectes culturals, d’educació o de transport “però cal aprofundir-hi més i fer-ho d’una manera coordinada, estructurada i no funcionar només per la necessitat de cada moment“. En aquesta línia, van acordar trobar-se d’aquí a dos mesos.

La jornada, que no es feia des de feia cinc anys, es va estructura en grups de treball centrats en la millora dels àmbits en què els municipis del Baix Montseny ja treballen coordinadament i l’ampliació a noves prestacions i serveis. Més tard, es van fer dos tallers per avançar en la constitució cap a la comarca: un dedicat als aspectes procedimentals (forma jurídica, política i executiva) dirigit per Dionís Guiteras, present del consell comarcal del Moianès i David Bonvehí, diputat al Parlmanent i un altre sobre l’opinió pública (justificació històrica, viabilitat i benefici per a les persones) conduit Raül Garcia i Andreu Pujol, regidors de Sant Celoni i Breda, respectivament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *