Aquest matí en roda de premsa, el coordinador comarcal d’ICV, Jordi Manils, acompanyat de la diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya Marta Ribas, han presentat les esmenes que la coalició va presentar la setmana passada al ple pels pressupostos de 2015.

La formació destaca la manca d’inversions en l’àmbit educatiu, destaquen els vuit edificis que encara estan pendents de construcció com l’institut Domus d’Oliver de Canovelles, la secció institut de Castellterçol, l’edifici de l’Escola Safa de La Llagosta el quart institut de Mollet del Vallès, CEIP palau Ametlla de Montornès, la secció institut de Parets 2, el CEIP Vilardell de Sant Celoni, l’escola Can Record de Sant Esteve de Palautordera i demanen la garantia de funcionament de l’escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor. “El Vallès Oriental no existeix per CiU –deia Manils–, està clar que la nostra comarca no és una prioritat pel Govern dels millors” afegia fent referència a les poques inversions en l’eix d’educació.

D’altra banda, també reclamen la reobertura de les urgències nocturnes dels centres d’atenció primària del Vallès Oriental, que “arrel de les retallades del govern de Mas”, han estat suprimits. Els ecosocialistes també demanen la licitació del Hospital Lleuger de la ciutat de Granollers. “Celebrem les inversions que es preveuen per la comarca, però el 30% del total de les inversions són per infraestructures de carreteres i convenis; però amb aquest plantejament és va palès que la generalitat i el seu president menyspreen les nostres necessitats comarcals”, aclaria Manils.

Sobre infraestructures la formació d’ICV-EUiA demana a les esmenes presentades i de manera urgent, la millora de la C-35 pel seu pas a Sant Celoni, fent una esmena concreta per la construcció de la rotonda del Migdia, així com la millora amb passos de vianants als accessos al polígon industrial de Molí de les Planes.

Tanmateix demana l’adopció de les mesures necessàries per fer l’estudi del traçat alternatiu de la línia R-3 de Rodalies al seu pas per Santa Perpetua i la Llagosta. També insten a la Generalitat la millora dels accessos a les estacions de Renfe de Mollet del Vallès, ja que aquestes no estan adequades i compten amb tota mena de barreres arquitectòniques.

Per la seva part, la diputada d’ICV-EUiA Marta Ribas afegia: “Aquests pressupostos són per cobrir els drets de fa 10 anys, però les necessitats reals de la població són molt pitjors de les de fa 10 anys”.

Tanmateix Ribas explicava que “aquests pressupostos són els més deslleials de Catalunya, seran els municipis, diputacions i sobretot les famílies qui hauran de pagar per assumir la manca d’inversions pels drets bàsics dels catalans i catalanes”. Aquesta declaració la feia en referència a la subvenció de zero euros que donarà la Generalitat per plaça a les escoles bressols catalanes pel curs 2015-2016.

POCA SENSIBILITAT AMB ELS AFECTATS PER LES VENTADES

La formació critica i se sent molesta per “la poca sensibilitat” que ha mostrat el Govern amb els desperfectes i danys causats per les ventades de fa uns dies, on cap conseller o consellera no ha estat present en la comarca per estar a prop amb els afectats. A més, reclama que la Generalitat tingui en compte en els pressupostos de 2015 els danys del Vallès Oriental. Aquests demanen que es faci una campanya de neteja especial als boscos vallesans per tenir-los nets i preparats i així evitar incendis per l’estiu vinent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.