Els regidors de l’oposició de Vilanova abandonen el ple deixant sol l’equip de govern

L'alcaldessa va convocar el ple extraordinari d'urgència per aprovar les ordenances fiscals, quan la notícia es publica en el butlletí municipal que ja s'ha repartit al poble

La política municipal continua crispada a Vilanova del Vallès. Aquest dimarts s’ha celebrat ple extraordinari, convocat amb caràcter d’urgència per l’alcaldessa, Yolanda Lorenzo (Unitat per Vilanova, UpV) per sotmetre a aprovació les al·legacions a les ordenances fiscals. L’oposició va presentar recurs davant la convocatòria de l’ordre del dia contra la discussió de la urgència.

Les portaveus de CiU, Roser Colomé, i del PSC, Mª Lluïsa Ferré, van manifestar “la manca de capacitat a l’hora de convocar els plens i la falta democràtica de l’equip de govern amb què s’han trobat amb tan sols sis mesos de govern encapçalat” per Lorenzo.

L'equip de govern es va quedar sol.

L’equip de govern es va quedar sol a la sala.

Les ordenances fiscals es van publicar el 9 de novembre passat i tenien un termini de 30 dies hàbils per presentar al·legacions, fet que, segons els convergents, “denota que ordinàriament l’alcaldessa ja preveia que s’hauria de convocar un plenari en cas que es presentessin al·legacions durant l’exposició pública”. Les portaveus de CiU i PSC també han denunciat el fet que s’ha repartit el butlletí municipal amb la noticia de l’aprovació de les ordenances fiscals quan ni tan sols s’havia convocat als regidors al plenari previst.

Aquest és el segon ple des de l’inici d’aquesta legislatura que s’impugna a l’equip de govern “per manca de formalitats i falta de coneixement”, segons argumenta l’oposició.

Convergents i socialistes han abandonat el plenari en bloc, una vegada votada en contra la urgència, manifestant “manca democràtica i falta de respecte de l’equip de govern qui, tot i tenir dedicació al Consistori amb sis dels set regidors de l’equip de govern, han argumentat que no han tingut temps de resoldre-les abans”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *